1. çayı ben de şekersiz içerim evet ama abartılacak bir şey yok. kimi öyle abartıyor ki sanki dünyanın en önemli şeyi. bir mekanda oturursunuz çay gelir şekersiz içen çayı bırakıp giden garsonun ardından kaşığı al şekersiz içiyorum diye koşturur önce. sonra çayı şekersiz içmenin faziletlerine dair vaaz vermeye başlar. sanki bir şekersiz içen o var dünyada. çay yani abi bu şekersiz iç, şekerli iç, iç yani çay bu. tabi çayı şekersiz içmek daha........ vır vır vır vır vır
  2. önceden 3 şekerli içerdim, sonra azaltmaya karar verdim. ilk önce 2 ye düştüm. tatta çok azalma olmadı, kolay alıştım. bir, iki ay 2 şekerli içtim. sonra tek şekere düşürdüm. baya bir tatsız geldi başlarda, ama mücadele konusundaki ısrarımla, 1 ay sonra tadına alıştım. aylarca böyle sürdü. sonra kalan tek şekeri de kaldırdım. anam o nasıl kötü bir tat. dedim bırakma, mücadeleye devam. zafer bıkmadan mücadele edenlerindir dedim. 1 ay denedim, olmuyor arkadaş, olmuyor. o tek şeker kaldı, dahada azalmıyor.
  3. iki şeker atardım zamanında. ama ayaküstü içilen bir yerde şeker bulamayınca iğrenç gelirdi tadı. ya da değişen bardak büyüklükleri yeri geldiğinde integral hesabına kadar kötürürdü işimi. birden bıraktım. teke falan düşürmedim. direkt atmamaya başladım. en mutluluk veren kararlarımdan biri oldu. misafirliğe gittiğimde şeker isteme çabasına, kahvaltıya oturduktan sonra şekerliği unuttuğum için tekrar kalkma zahmetine girmekten kurulmuştum. evet böyle dertlerim oluyor benim. hayatından üç beyazı olabildiğince uzak tutan ben için üçüncü adım da tamamlanmıştı. herkese mutlu günler. çünkü şekeri uzun zaman önce bırakmama rağmen bu beni mutlu etmeye yetmiyor.
    jimi
  4. maskelerden arınmaktır.

    not: çay sevmem.
  5. şekersiz içerek tadını aldıktan sonra şekerli içemezsin gibi bi durum yok bence.
    bilerek yıllardır anneme şekersiz içtiğimi söylemedim, haftada bir birlikte yapabildiğimiz kahvaltılarda kendimi şımartıyorum.
  6. bir dilim limon + şekersiz çay = muazzam tat
  7. biz şimdi çocukluğumuzdan beri şekerli çay içmeyen insanlarla yaşamış olsaydık, çayına şeker atan birini gördüğümüzde çok mu "cool" diyecektik?
  8. tahminim odur ki çayın da şekerin de umrunda olmayan durumdur.
  9. Bu eylemi gerçekleştiren insanlar için bazı şarkılar anlamsızdır.

    mesela
  10. semaverde demlenen çaya şeker atanlar bile var çok üzücü kitlama icseler yine iyi ama ne demek içine şeker atmak !
    belit