1. çok zeki olmayan kişilerin eylemi. finlandiya'da yaşayan zengin, sağlıklı, güzel iki insan da olsan çocuğunun nasıl bir hastalık, mutsuzluk, travma yaşayacağını bilmene imkan yok. her şey yolunda gitse dahi bir gün öleceğini bilerek yaşayacak.
    bb
  2. herkes kötülemiş lan çocuk yapmayı.
    tamam amk en marjinal sizsiniz çocuk da tüh kaka.
    ulan muhafazakârlığı çok sevmem ama siz de bokunu çıkartmışsınız. yok salaklıkmış da falan filan. ulan sanki bilmiyoruz burda marjinal marjinal takılıp ilerde çoluk çocuk yapacağınızı.
    tamam ben de doğru bulmuyorum bakamayacağı kadar çocuk yapan kondomdan bihaber cahil yurdum insanının yaptığını ama iki insanın da bir can dünyaya getirmesini salaklık olarak görmek kendini bilmezliktir bence.
    bir de evlatlık edindin mi ne güzel olur hem de.
    zira ben öyle yapmayı planlıyorum.
  3. çocuklar çok neşeli yaratıklardır; öyle ki çok basit şeyler ve oyunlar içlerinde dünyanın bütün neşesini yoğunlaştırmaya kadirdir. art niyetin ne olduğundan habersiz, dolaysız saf, dolaysız temiz, engelleri umursamadan mutludurlar. tüm bu saflığı habersiz gözlerinden izlemeye eşdeğer başka bir deneyim varsa dünyada o da belki aşık olmaktır. çocukla çocuk olan insan insan olduğunu hatırlar.

    yapmadan önce epey mantık yürütülen, olduktan sonra ise mantığın yerini duyguların aldığı eylemdir. özellikle hamilelik ve ilk yılları zordur ama şaşırtıcı derecede insanı hayata bağlayan bir değişimdir.
  4. lütfen artık bir karar verin. cnn altyazı geçti biraz önce. tüm dünya nefesini tutmuş buradan çıkacak sonucu bekliyor. ona göre karar vereceklermiş çocuk yapıp yapmamaya.
  5. çocuk yapmak topluma bir fert kazandırmak dışında anlamlara geldiğinde düşünebilirim. bu koşullarda eğitim sisteminde hayalimdeki çocuk uyumsuzluğu temsil ediyor ve acı çekiyor. türkiye toplumu henüz bireylere saygı duymaya hazır değil.
    abi
  6. bir shaker içinde meni ve yumurta iyice çalkalanır. sperm, yumurtayla buluşunca karışım pembe olursa kız, mavi olursa erkek, mor olursa lgbti'den şanslı bir harf mensubu çocuk olacaktır.
  7. kotu giden iliskilerde evliligi kurtarma operasyonudur bir nevi. kotuye giden psikolojileri anne-baba olma ile taclandirirlar ki kimi zaman tutar bu maya ama tutmadigi durumlarda bir cocugunda gelecegi kararir. maddi manevi olarak hazir degilseniz caba gosterin, cocuk sahibi olmak bir sorunu cozmez, daha cok sorunun dogmasina da sebep olur.
  8. yanlıştır, bencilcedir ve bunu herkes böyle görebilip üremeye bunca aşkla sarılmasaydı... (sıkı durun)

    yanlış olmaktan çıkardı.

    evet, atalarımız ve bizler kontrolsüzce tüketmemeyi ve az üremeyi becerebilseydik, daha hoşgörülü insanlar olsaydık, çocuk yapmak (bencilce olsa da) yanlış olmayacaktı. dünya bir ütopya olmadığı sürece, "bu dünyada varolmak için çalışmaya var mısın" diye önden sormadığımız herhangi bir bilincin yoktan oluşmasına yol açmak hatadır.

    peki ben antinatalistim diye sen öyle mi olacaksın okuyucu? hayır, bildiğini okuyacaksın. ben de çocuk yapabilirim, mantıksal çıkarımlar duygusal kararlar karşısında yenik düşer sıklıkla.
  9. bir çiftin dünyaya çocuk getirmesi olayıdır.
  10. istemeseniz bile bir süre sonra hormonlar devreye giriyor yine yapıyorsunuz.