1. güçlünün güçsüze zalimlik yaptığı gibi bir iddia varsa bu tarafsız kuruluşlarca soruşturulur, ya da soruşturulmasına izin verilir, her şeyin sahibi olan güçlünün enformasyonunun hiç bir manası yoktur. örneğin ambulansın cizre bodrumlarına yanaşmaya çalıştığı ve buna keskin nişancıların izin vermediği milletvekili düzeyinde dile getiriliyor, bakan " kontrol edemiyorum" diyor. suçlu kim?

    yukarda "he he hep mağduriyet" babında dalga geçen arkadaş, diyelim ki ikimizin de bilgisinin sınırlı olduğu bir konuda gerçeğin araştırılmasından güçlü olan neden kaçar? bm düzeyinde dillendirilmiş bodrum yakma olayında neden bir araştırma komisyonu kurulmaz? daha kendine yapılmış darbeyi araştırmaktan korkacak kadar sıkıntılı bir yapı neyi tarafsızca soruşturabilir.

    gezide insanlar havuz medyasinin ve emniyet güçlerinin 2013'ün taksiminde neler yapabileceğini gördüğünde, acaba dedi? 90lar gibi basının öldürülerek susturulduğu yıllarda neler olmuştur ve bize nasil satılmıştir.

    bugün meclisin göbeğinde anayasa ihlal ediliyor, pervasızlık hangi düzeylerde görüyormusunuz, orada başıboş bırakılmış bir jöh pöh elemanı neler yapılabilir, onu hangi kanun bağlar bir düşünün.

    kayyum gibi bir hukuksuzluk dayatılırsa buna radikal bir direnç dogar, suikastı onaylayacak değıliz hiçbirimiz ama bunlar olur, günde 1000 defa yanlış diyelim ve kınayalım, hayatı mahvedilmiş biri cıkar bunu yapar.

    çözüm sürecinin silah birakma noktasına geldiği zaman masadan kalkan devletin kendine bulduğu ceylanpinar bahanesinde bugun tutuklu sanik kalmadi, ama masadan kalktigindan beri yüzlerce insan öldü.

    her şeyin oy için yapıldığı bu güç bunalımından mazluma sığınırım, hayat kimseyi, güçlüyü zorbayı savunmak zorunda bırakmasın.

    hepimiz barış istiyoruz, hepimiz inaniyorum ki sevgi dolu insanlarız, ama bu kadar kolay reddedemeyeceğimiz gerçeklikler var, inanmaktan korktuğumuz, güçlülerin gücünü kaybetmemek için yapacaklarının sınırı..
  2. insanlar allahtan, canı bir kere yanmamışların pervasız cümlelerine bakarak, savaşı görmemiş sırtı semizlerin barış isteyenlere "sevimli gözükmeye çalışan ağlaklar" demesini önemseyerek yaşamıyor. bu konuyu sosyolojik olarak araştırmayan, empati kurmayan, toplum psikolojisinden bihaber, silahtan başka bir şeye kafası çalışmayanlarla çözemezsiniz, çözemezsiniz ve zorba bir 3. dünya faşizminde yaşamaktan da kurtulamazsınız
  3. kimse bu ufak kız çocuğunun yaşadığı travmayı inkar edemez etmemelidir de. belki tek suçu o coğrafyada yaşamaktır. ancak;

    "bahsedilen örgütün bugüne kadar çocukları canlı bomba olarak kullanmak gibi bir eylemi yoktur"

    ne demek istiyorsun? bugüne kadar çocukları defalarca kullandılar ama canlı bomba olarak mı kullanmadılar demek istiyorsun? trt' de yayınlanan belgeselde küçük bir çocuğa sorulan "savaşmak zorunda kalsan ne yapardın?" sorusuna çocuğun "kendimi kontrol noktasında patlatırdım" demesini de unutmayalım. (söz konusu belgesel sanırım cihat ile ilgiliydi ve çocuk suriyeliydi ancak örnek olsun diye yazdım.)

    peki "kobani düşerse istanbul' u yakarız." cümlesini sarf edip çoluğu çocuğu sokaklara salanlar kimlerdi? şu fotoğrafı da aşağıya bırakayım.

    örn

    "ordaki çocuklara kimsenin bomba bağlamayacağını ordaki polislerin hepsi çok iyi biliyor."

    nerden biliyor? ülkede son bir sene içerisinde kaç tane bomba patladı? ülke şu anda çocuklardan canlı bomba olmaz denilecek bir halde mi? sen nerden biliyorsun? belki normal prosedür uygulanıyor? peki orada sadece ve sadece o kız çocuğu mu var? video ilk servis edildiğinde neden sadece kız çocuğunun olduğu bölüm vardı? peki bu insanların algılarıyla oynamak için yapılmış olabilir mi?

    bunları herhangi bir şeyi savunduğum için söylemiyorum ancak bazı durumlarda her iki tarafı da anlamak zorundasınız. zaten çok sağlıklı olmayan toplumumuzda son yıllarda artan gerilim ve yaşanan olaylar neticesinde herkesin psikolojisi altüst olmuş durumda. eğer bir şeye kızacaksanız bu terörün ta kendisi olmalı.
  4. hakkında sadece vaka analizi yapılmış. yani şöyle: bölgedeki olaylar bu tür önlemleri gerektirir ya da gerektirmez. bu mu? tebrikler gerçekten, çok güzel analiz yardırmışsın kardeş.

    kürtçülerin mağduriyet edebiyatı, denilmiş. bak önceden de şöyle olmuştu, diyen olmuş. ama çocuklar alet ediliyor da denilmiş. öncül ise "ama terör" olarak alınmış.

    anlayamıyorum, ulan ben bu insanları anlayamıyorum yav. "çünkü terörden dolayı" demek. yani bu ve benzeri olaylar gördüğümüzde yapmamız gereken şey "çünkü törör" deyip ondan sonra o süper analitik zekamızı konuşturmak olmalı.

    lan bazen alakasız konularda sosyoloji, sosyal psikoloji, hak, hukuk vs. kasan adamlar mesele türkiye'deki bir azınlığın durumu olunca "çünkü törör" diyor.

    delirmiş la bunlar.
    yok
  5. sonra o kız ve erkek çocuklar büyüyor örgütlere katılıyorlar, terörist olup eylem yapıyorlar arkalarından da küfür ediyoruz teröristler vicdansızlar dağda beynini yıkamışlar diye. hiç düşünülmüyor biz bunlara çocukken insan gibi mi davrandık yoksa direk ayrıştırıp yaftaladık mı diye.
    senin polisin askerin görevlin ufacık çocuğa böyle hatta daha da kötü davranırsa o çocuğun aklında bu utanç verici anlar yer eder, oyun oynayacağı yaşta utanmayı korkmayı öğretirsin ve ilerde de bi kuytuda ölü bulunur ya da bi merkezde eylem yaparsa sorarsın kendine biz nerde hata yaptık diye.

    senin ülkenin güvenliğini sağlama yolun ufacık kız çocuğunu soyup aramaksa olmaz olsun böyle güvenlik de önlem de
    wtf
  6. bakın arkadaşlar orada yapılanlar ve cizre, nusaybin hattında temmuz 2015den beri yapılanlar gerçekten çok büyük kırılmalar yaratıyor.

    bu videonun piyasaya sürülme sebebi polisin birinin hava atması falandır diye düşünüyorum. hani bu video "bakın neler oluyor" videosu değildir, alalade çekilen bir andır. yaşanılanların neler olduğunu ortalık sakinleşmeden tam anlamıyla öğrenemeyeceğiz.

    miray bebek, taybet ana, derin dondurucuda saklanmak zorunda kalan cenazeler, cizre bodrumlarındaki bebek kemikleri, 90 lara selam çakan akrep arkasında cenaze sürüklemek, üzerine silah atılarak "sivil değildi" denilerek kıyılan insanlar... bunların hepsi sivildi, savaşta olan ve ölümü göze alanlar için cenevre savaş hukuku var, ancak siviller için halkın vicdanı ve anayasa var