1. orduyu kutluyordum , vatan hainlerinin arasına girip sokağa çıkmadım. çok yaşa tsk!
  2. birkaç yorum hariç bütün yorumları bir bir beğendim. youreads işte bu yüzden güzel, düşünebilen insanların çoğunlukta olduğu için.

    ben de çıkmadım mesela. çünkü olay bir tiyatroydu ve ben tiyatrocu değilim.
    tiyatroya gitmeyi de severim, ama kötü oyunlara değil.
  3. neden çıkmadığımı bugün yaşadığım bir olayla açıklayayım.

    araçla eve dönüyorum.
    tabi yolların ortasından grup halinde geçmek problem değil.

    üç beş kişi de geçerken, kornaya bas diyor bana.
    neyse devam ettim.

    sonra içlerinden biri aracın önünde durdu, "kornaya bass!!!" dedi
    hatta eliyle yaptığı işaretle pekiştirip "kornaya bas kornaya!" diye devam etti.

    dedim "çekil!"
    kapının yanına geldi "neden kornaya basmıyorsun" dedi.
    dedim "araba benim"
    devam etti, ee niya basmıyorsun falan filan.
    araba benim dedim camı kapayıp devam ettim.

    bu diyaloğa devam etsem muhtemelen orada darbeci diye linç edilecektim.

    işte sevgili kardeşim.
    sokakta kendi arabamın kornasını çalmadığım için beni linç etmeye hazır bir ordu var.
    umarım şimdi beni daha iyi anlıyorsundur.
  4. bir tankım olsaydı affetmeyeceğim olay. çoluğum yok, çocuğum yok. ölmeden vatana bir hayrım olurdu.

    ek: şu an için insan olanlar, umarım insanlıklarının sınırını zorlayacak şeyler yaşamazlar. ayrıntı vermiyorum ama neler yapabileceklerini biliyoruz ve bu tarz durumların başınıza gelmesini istemiyorum. ama artık karşınızda insan olmayan varlıkların olduğunu kabul edin.
    ozumm
  5. zamanında çok çıktım bi işe yaramadı. o yüzden bıraktım. he bi de kimseyi linç etmedim ben, yerde yatanlara vurmadım ayak uyduramam ki size. ben kan dökülünce sevinç çığlıkları atamam ki. ben sen değilim ki. korkak mı diyosun bana. tamam ben korkagim. insanım korkarım. peki sen? insan mısın?
  6. devlet varlığının nedeni insanı korumaktır: insanı doğadan, insanı insandan ve nihayet insanı devletten. zaten varlığıyla insanı iliğine kadar sömüren devleti ve devlet büyüklerini korumak benim işim değil. emin olun sokağa çıkanların da değil.

    etienne la boetie bu konuda şunu söylemiş: "onu(tiranları) itmenizi ya da dengesini bozmanızı istemiyorum. fakat yalnızca onu desteklemeyin; işte o zaman onun altından kaidesi çekilmiş bir colosse^:dünyanın yedi harikasından biri olan rodos'taki devasa helios^ gibi tüm ağırlığıyla düşüp parçalandığını göreceksiniz."

    sanırım la boetie darbe olurken tiranları korumak için sokağa çıkanları görse çok da şaşırmadan hafifçe gülümser ve ümitsizce, başını iki yana doğru yavaşça sallardı...
  7. ilk dakikadan darbeye karşıydım ancak, güneş doğunca ihtiyaç olur diye bekledim. neyse ki 4 saat sürdü de, ikinci vardiyayı da bilgisayar başında geçirdim...
  8. gezide ve diğer olaylarda reise karşı gelmenin verdiği mahcubiyetle o güzel insanların arasında olup bu girişimi kirletmek istjeıngkfkfm şaka lan şaka kornayla darbe mi engellenir aq velev ki engellendi salak değilim tankın tüfeğin önüne kendimi siper edemem şehit falan oldu hikaye hepsi öldü onların kalanları susturmak tatmin etmek için de şehadet mertebesi falan zırvası var o güruhla aynı harekette adım atacağıma evde çekirdek çitlerim
    wtf
  9. tam cikacaktimki, ördek sürülerini nirmanaya gönderecek cikolata paketlerimin kurdaleleri cözülmüyor bir türlü, onlari cözeyim derken aradan iki gün gecmis. birdaki sefere artik..
  10. ben o gece sokaktaydım. trt' de uyduruk bir darbe bildirisi okununca millet taksilere doluştu falan ve ben eve geçmek için taksi bulamadım. başladım yürümeye. 1 saat kadar yürüdüm. korna çalıp magandalık yapan akit okuyucularından başka kimse yoktu sokaklarda. onlardan korkup bir taksi durağında bekledim ve 1 saat sorna da taksiyle eve geçtim. eve girdiğimde saat 3, 3 buçuk falandı. ben şimdi milli iradeye sahip çıkmış sayılıyor muyum lan?

    şehir: bursa