• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.84)
doctor who
televizyon tarihinin en uzun soluklu ve en başarılı bilimkurgu dizisi olarak guinness rekorlar kitabı’na geçen ingiliz menşeli doctor who, 2005’te baştan aşağı yenilenen versiyonuyla izleyicilerin beğenisine sunuluyor. yayın hayatına 1963’te başlayan kült dizi, yaptığı zaman yolculuklarıyla kötülerin en büyük düşmanı haline gelen doktor adlı eğlenceli bir karakterin etrafında dönüyor. başrolde izleyeceğimiz ünlü ingiliz oyuncu christopher eccleston, seneler içinde doktor’u canlandıran dokuzuncu aktör olmanın gururunu yaşıyor. yardımcısıyla birlikte ingilizlere özgü sıradan bir polis kulübesine girip, zamanlar ve mekanlar arası yolculuklara çıkan doktor’un nefes kesen maceraları, bugüne kadar 39 ayrı ödüle layık görüldü.


  1. sezon finalinden bir bolum once clara oswald'a goz kirpmis dizidir. cyberman maskesinin gozune zoom yapip icerideki bill'i gosteren sahne ile dalek gozune zoom yapip clara'yi gosteren sahne ayni. bkz iste o sahne
  2. kızıl saç, beyaz ten, çiller vs tam bir kelt olan iskoç amy pond'lu^:karen gillan^ bölümleri izliyordum. onu bir kenara koyarsak şimdi bozulacaksınız ama 18 yaş altına hitap eden bir dizi olduğunu düşünüyorum.
  3. izlediğim ilk yabancı dizi olması nedeniyle bende yeri çok ayrı.
    creep
  4. yarrak gibi final yapmis dizidir afedersiniz. oyle final olmaz. nostalji yapacaz diye araklama yapmislar resmen. i dont want to go imis. siktir git amk zararlisi moffat. diziyi siktin attin.

    cok sinirliyim.
  5. capaldi ile zaten kendinden soğutmuş yapım. sezon finalinin boktan olması bir şeyi pek değiştirmiyor.
  6. 13. doktoru kadın yaparak dizinin anasını siktiler. teşekkür ederiz orospu çocukları.

    madem böyle bir şey var, niye geçmiş 12 doktorda yapılmadı? tamamen feministleri yanımıza çekelim ayağına yapılan bir şey bu. önce lgbti'ye oynadılar, şimdi feministlere oynuyorlar. dizi iyice popüler kültürün köpeğine dönüştü. iyice anasını siktiniz. he ikisine de oynasınlar, ikisiyle de bir problemim yok ama şimdiye kadar akılları neredeydi? popüler kültür ayağına tamamen feminizm ve lgbti'yi kullanıyorlar. keşke bitseydi de şu kadın doktor saçmalığını görmek zorunda kalmasaydık.

    geçmiş 12 rejenerasyondan en azından birinde bile kadın olsaydı bu söylediklerimin hiçbirini zaten söylemezdim. şimdi yaptıkları tamamen popülere oynamak, tamamen reyting kaygısı.
  7. benim için tartışmasız dünyanın en iyi dizisidir. tüm galaksinin, tüm evrenin, hatta tüm boyutların gelmiş geçmiş en iyi dizisi. manevi değeri anlaşılmıştır herhalde. yalnız bu cl*ra geldiğinden beri benim canım dizimi yavaş yavaş, işkence ede ede öldürdüler.. kalbim nasıl acıyor bilemezsiniz. 9 ve 10. sezonları da moffat mı yazdı bilmiyorum ama burdan onun ^:amına^ ^:koyayım^. yazık ettiniz. başka bi'şey demiyorum.

    not: doctor'un kadın olması ile ilgili bir yorum değildir.
    atrum
  8. oh be arkadaş, doktor'un değişmesine sevinirken, kadın olmasına apayrı sevindim. kim bilir nasıl birşey çıkacak ortaya. dede gitti ya başka birşey istemem, resmen seriyi bırakmıştım amk. doktor bilinci enerjik olmalı. koymuş dedeyi yalandan hareket ettiriyor.
    ekşi'de de burada da doktorun kadın olmasından rahatsız tipleri gördükçe bir gülme geliyor. işin daha da keyiflisi bu kadının (bkz: jodie whittaker) olması. kendisini black mirror'da çok beğenmiştim. göze hitap ettirin olum şu işi biraz. hep karadelik, hep zaman yolculuğu nereye kadar.
  9. yılbaşı özel bölümü bugün yayınlanacak.hem bölümü hem yeni "the doctor"ımız jodie whittaker'ı büyük bir merakla beklesem de peter capaldi'ye veda etmek istemiyorum. :( ayrıca her doktor değiştiğinde yapılan olumsuz yorumlar bence çok gereksiz.her bir oyuncu ayrı ayrı muhteşem performans gösterdiler oynadıkları dönemlerde.jodie de güzel olacaktır eminim.