• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.20)
fargo
2006 yılının ocak ayında lorne malvo (billy bob thornton) bemidji, minnesota'dan geçerken tesadüf eseri karşılaştığı "ezik" lester nygaard'ı (martin freeman) kirli aklı ve şiddetiyle tesir altında bırakır. bu sırada çaylak memur molly solverson (allison tolman) ve duluth polis memuru gus grimly (colin hanks) birlik olurlar ve malvo ile nygaard'ın ilişkisi olabileceğine inandıkları bir dizi cinayetleri araştırmaya başlarlar.


  1. bazen "bu işler bu kadar kolay mı lan" dedirtendir, yaşanmış bir hikayeye dayanıyor olması conta yaktırabiliyor, kafanızda yaşatamıyorsunuz bazı olayları, insanı zorluyor. filmini de sevdiğimi hatırlıyorum, coen'lerden ne çıksa yenir zaten ama dizi efsane olmuş.
  2. Diziyi izledikten aylar sonra "ya bi ufo olayi vardi noldu o" diye aklima geldi. Gecenlerde bir yazı gördüm, benim gibi tek derdi fargonun ufosu olanlar icin yazmislar.

    Ayrica 2. dünya savaşı sonrası amerikan toplumundaki "kızıl paranoya" işlenmiş . hitler'in 2. dünya savaşındaki ufo projelerinin getirdiği belirsizlikler, sovyetlerin her an amerika'ya nükleer bomba atacağı endişesiyle yaşayan halkın bilinçaltının dışavurumu seklinde yorumlamalarda yapilmis
  3. an itibarı ile sezon başladı, sitelere düştü haydi kültür insanları, haydi spoilercı troller şenlendirin.
  4. 1. sezon çok güzeldi. tv de görüp ben bunu izlerim diye yarıda bırakmıştım.ikinci sezonunda kızıl derililer ve ufo olaylarını çok güzel işlemişlerdi.hatta bahsedilen ufo görme muhabbetinin gerçek kaydını dinlemiştim.

    3. sezonun kadrosu açıklandığında mary elizabeth ve ewan mcgregor isimleri beni çok heyecanlandırmıştı.fakat 6. bölüm bitmesine rağmen bir türlü olayların içinde kaybolamadım.üçüncü sezonda benim için ters giden birşeyler.


    edit : 7. bölümde kendini belli etmeye başladı.gözümüz yollarda kalmıştı reis.
    lera
  5. her sezonu bir ayrı güzel, özellikle silahların konuştuğu sahneleri ise bir ayrı gerçekçi olan dizi. en sevdiğimdir.