• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.35)
friends
dizi, new york'ta yaşayan 20'li yaşlardaki üçü kadın, üçü erkek, altı kişilik bir arkadaş grubunun yaşamları ile ilgilidir. çekimleri 10 yıl süren dizinin karakterleri gerçek hayatta olduğu şekilde dizide de aynı oranda yaşlandırılmışlardır. monica ve ross kardeştir. monica aşçı, ross ise paleontolog ve akademisyendir. rachel, monica'nın okul arkadaşı ve ross'un gençliğinden beri aşık olduğu kızdır. ralph lauren'de çalışmaktadır. chandler, ross'un okul arkadaşıdır ve bir şirkette veri analiz uzmanıdır. joey, chandler'ın ev arkadaşıdır ve oyuncudur. phoebe, büyükannesi ile yaşamaktadır (büyükannesi ölene dek) sonra belirli olaylar sonucunda rachel ile yaşamaya başlarlar. masözlük ve sokaklarda çalgıcılık yapmaktadır.


  1. bunca yıllık izleyiciyim. çok çok güzel yapımlar gördüm. çok tatlı, sıcacık sahneler gördüm. çok güldüm, çok ağladım. ama friends izlerken yaşadığım o hissi başka hiçbir yerde yaşamadım!

    sanki bir daha asla yalnız olmayacakmışım gibi. sanki soğuk kış günleri kocaman central perk fincanlarıyla ellerimi ısıtıyor, chandler'la gizli gizli sigara içiyorum. monica'nın leziz yemeklerini yiyip rachal'la bir olup ross'u sinir ediyorum. sabahları phoebe'yle parkta çılgınca koşu yapıyor, akşamları joey ile son pizza dilimi için kavgaya tutuşuyorum.

    gerçek friends sevenler ne demek istediğimi çok iyi anlayacaklardır.
    ve gerçek friends sevenler nickimin nereden geldiğini de anlayacaklardır.
  2. dünya üzerinde hababam sınıfından daha samimi olmayı başarabilmiş tek yapım.
  3. şu an yeni bitirdim ve tamamen boşluktayım. insanın hiçbir şey yapası gelmiyor. yeniden başlasam diyo düşünüdürüyor insanı. biraz ingilizceniz varsa ingilizce altyazı ile izleyin daha zevkli oluyor.
  4. biraz önce 15.bölümünü izlediğim, kanımca efsane sayılabilecek sitcom dizi. bir de chandler'a ciddi manada aşık oluyorum sanırım...
  5. indirip arşive koyduğum unutulmaz efsane. bilmem kaçıncı izlemem olacak, fikrim yok.
  6. çevrenize zorla izlettirmek isteyeceğiniz az sayıdaki dizilerden biridir. fakat, manyak gibi tekrar tekrar izleneceği öngörüsüne sahip olunamamasından olsa gerek (ya da teknolojinin 90lı yıllarda bu kadar kendini geliştiremeyeceği düşüncesinden) kimi sahneler ve bölümlerde hatalar daha doğrusu uyuşmazlıklar var. tabi bunu bütün diyaloglarını ezberledikten, su gibi içtikten sonra anlıyorsunuz. hayatınızın bir parçası oluyor ve o setin içinde yaşadığınızı sanmaya başlıyorsunuz. küçük sakarlıklarla dolu sahnelerle kahkaha attırabilecek nadir dizilerden. kısacası, son ki üç dört, izleyelim arkadaşlar.
  7. bana göre gelmiş geçmiş en muhteşem sitcomdur. bu dizideki samimi havayı diğer hiçbir dizide bulamazsınız. deli gibi güldürürken zamanın nasıl geçtiğini anlayamazsınız. tabi hiç ara vermeden bölüm üstüne bölüm izlerken her friends izleyenin bildiği, o son bölümlere gelindiğindeki telaş, yavaş yavaş izleyip de kaçınılmaz sonu uzatma düşünceleri ile hayatınızın bir parçası haline gelen o diziyi bitirirsiniz ve günlerce içinizde bir boşluk oluşur. sonrasında yakın çevreye tavsiye etmeler, tekrar tekrar izlemeler derken bakarsınız ki baştan silip süpürmüşsünüz.
    thun
  8. başladığınız an hızınızı alamayıp en fazla bir ayda bitireceğiz sonra da hemencecik bitirdiğinize pişman olcağınız muhteşem sitcomdur. bitirdikten sonra bile uzun bir süre izlemediğinizde gece gece aklınıza düşer bi şekilde izletir kendini. sohbet ortamında adı her geçtiğinde ya da televizyonda/internette oyunculardan herhangi birini gördüğünüzde yüzünüzde istemsiz bir gülümseme, içinizde çocukluk anıları hatırlamışçasına bir burukluk oluşur. her güzel anı gibi komiktir, eğlencelidir. en önemlisi de sıcacıktır, içinizi ısıtır.
  9. bir arkadaşımın resmen kafamı s*kerek başlattığı dizi. başladıktan sonra üç ayda bitti... nasıl olur falan demeden tekrar başladım. karakterleri eğlenceli, garip ve fazlasıyla samimi olan dizidir bu, sizi bağlar, içinize işler. izlemeden duramazsınız ve izlerken sesli gülersiniz. gidip tekrar mı başlasam acaba...