• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.20)
harry potter and the half-blood prince - david yates
voldemort hem muggle hem de büyücüler dünyasındaki kıskacını daraltmaktadır ve hogwarts artık bir zamanlar olduğu güvenli liman değildir. harry tehlikenin kalenin içinde bile olabileceğinden şüphelenirken, dumbledore da harry’yi hızla yaklaşmakta olduğunu bildiği nihai savaşa hazırlamaya her zamankinden kararlıdır. birlikte, voldemort’un savunma hattını kırmanın yollarını ararlar. bu amaçla, dumbledore eski bir dostu ve meslektaşı olan, çok önemli bilgilere sahip olduğunu düşündüğü profesör horace slughorn’u görevlendirir. profesör iyi bağlantıları olan, iyi yaşamayı seven, saf bir insandır. bu arada, öğrenciler bambaşka bir rakibin kuşatması altındadırlar: gençlik hormonları zirveye tırmanmaktadır. harry, ginny’ye gitgide daha çok aşık olmaktadır; ama dean thomas’ın da durumu aynıdır. lavender brown ise kendisi için doğru kişinin ron olduğuna karar verir. hesaba katmadığı şey ise romilda vane’in çikolatalarıdır! diğer yandan hermione da kıskançlıktan çatlamaktadır ama duygularını göstermemeye kararlıdır. romantizm dallanıp budaklanırken, bir öğrenci tüm bunların dışında kalır. o, karanlık bir şekilde de olsa ismini hafızalara kazımayı kafasına koymuştur. havada aşk kokusu vardır ama trajedi kapıdadır ve hogwarts bir daha asla aynı olamayabilir.


  1. ne yazık ki izlediğim filmimsi. hayır bir önceki filmi(*:harry potter and the order of the phoenix) gibi 1000 sayfalık bir metinden uyarlama değil ki, incecik kitap. neden bu kadar kopuk kopuk ve kurgu sahnelerle dolu?
    !---- spoiler ----!

    * dakika bir gol bir, harry tüm ölüm yiyenlerce aranırken hatun kaldırıyor. arkadaş sen ne ara tehlikeyi atlatıp üstüne sirius'un acısını atlattın da uçkur keyfine iş yapıyorsun böyle?

    * kovuk'u yaktınız da, ertesi filmdeki düğüne kadar ne ara tek maaşla 6 nüfusa bakan (hadi bill, charles ve percy işe girdiler onları eleyelim) arthur amca bu evi tamir ettirdi? yoksa diagon yolu nazar düğün salonunu mu bulamadınız? daha önemlisi, harry'nin evci izinlerini geçirdiği, birçok yoldaşlık üyesinin misafir olduğu ev bu kadar korumasız olur mu? hayalbozan şu bu da mı yok?

    * yeni bakan scrimgeour'un dalavereleri, snape'in ksks dersleri, voldemort'un anıları, hortkuluk olarak kullanacağı materyalleri ele geçirmesi, quidditch müsabakaları, ginny'ye harry'nin tam beş yıl sonra nihayet karşılık vermesi... hiçbiri yok veya yok denecek kadar az. yahu sırf voldinin geçmişi bile nasıl önemli bir yer tutuyordu! şu ergen kızla ron'un, dizi yakışıklısı kılıklı cormag'la hermione'nin arasında olan biten; tekmil kitabı yutmuş.

    * ölüm yiyenler hogwarts'a geliyor, dumbledore'u öldürüp çıkıyor öyle mi? nerede kaldı o yedinci kitaptaki büyük savaşın bir nevi provası olan çatışmalar hani? bill falan nerede ısırılıyor mesela? serinin en güzel ve önemli sahnelerinden biri olan dumbledore'un cenaze töreni de makası yemiş. aga siz ne çektiniz?

    * albus emminin de günleri sayılı, son zamanlarını harry'ye dersler vererek geçiriyor, ölüm yiyenlerin arasındaki köstebeği severus'a vasiyet vermiş "beni sen öldür" diye, bu süreçte adamı neyle uğraştırıyor senarist? "miss granger'le aranız fazla iyi harry?" onların sadece arkadaş olduğunu, harry'nin tüm beklentilere rağmen asla hermione'ye o gözle bakmadığını sağır sultan bile bilirken senin atlaman yakışmadı be müdür. ayrıca bu kadar önemliyse çocuğu ilk kez milli olmaya yollasana? gerçi onu da eline yüzüne bulaştırır ya bu topoş...

    !---- spoiler ----!