1. hiç kar görmemiş biri olarak seviyorum sevmiyorum diyemiyorum çünkü benim yaşadığım yerde kış mevsimi yok sonbahar var sadece ama dün gece rüyamda kar yağdığını karla oynayan kediler gördüğüm için bi an önce gelsin diye sabırsızlanıyorum.
  2. insanlarda sürekli aynı tepki: kış sevenler neredesiniz, hadi yiyorsa dışarı çıkın.

    oğlum, dışarı çıkmamak i.in kışı seviyor zaten.
    evde kalın kapişönlü hoodilerimizle oturalım, bir şey yapmak istemeyişimizin suçunu karanlık havaya yıkalım,
    çay kahve içelim, dışarı çıkmamaya bahaneniz olsun, dersler programlar iptal olsun, hep bunu istiyoruz.

    işin bir de dramatik tarafı var tabi, yeterli imkanları olmayıp soğukta kötü duruma düşen maalesef çok insan var. ama bunun yaz veya kışı sevmekle bir alakası yok.
  3. yazın aksine daha çok sıcak anı biriktiriyoruz çünkü.
  4. farklılığı seviyordur. kat kat giyinmeyi, üşümeyi seviyordur. beyazı seviyordur. kardan adamı seviyordur. yalın olanı seviyordur. işıltılı değil de kendi gibi olandan yanadır.

    moda anlamında bakacak olursak kış daha şık olmayı, birden fazla parçayı birleştirme imkanı sağlar.

    iletişim anlamında bakacak olursak kış akşamlarının kestane, çay muhabbetleri başkadır. daha güzel sohbet kurulmasını sağlar. daha çok bir araya getirir.

    estetik zevk kısmı değişir ama doğanın en yalın halini izlemek, çıtır çıtır yanan odun ateşine, kestane kokusuna, çaydanlık dumanına karşı başka bir tat verir.

    kar topuyla oynamayı, kelebek yapmayı kısaca içindeki çocuğu beslemekten yanadır.

    tabii kış kimine huzur kimine derttir ama kışı seven biri olarak bunları düşünüp durduk yere saydıklarımın tadını kaçırmayacağım.

    kış iyidir.
    kışı sevin.
  5. kışa dair anıları vardır.
    parov
  6. yazılanlara ek; yeryüzünün damarlarına kan doldurur kış.
  7. çocukluğumdan beri bütün yazlarımı akdeniz ikliminin bunaltıcı sıcağında, özellikle mersin ve adana'da, bu şehirlerin dışında izmir'de geçirdim. insanın derisi kendine batar mı? o kaynar kazanın ortasına düşmüşsünüz gibi boğan nemde ve geceleri bile serinlemeyen yanar günlerin içindeyken yazı sevmeyi başaramadım. insanlık onuruna ters bir şeyler olduğu kanaatindeyim.

    bunca yazı kötülemişken söylemek gerekir ki, hayatımda gerçek anlamda kışı eskişehir'de tattım. kışın yorgan içinde yatmanın rahatlığı, paltona sarılmanın güzelliği var. şık giyinebildiğin bir mevsimden bahsediyoruz. bir de çay-kahve içmenin hazzı kışın başka oluyor, yazdaki gibi için darlanmıyor.

    teşekkürler kış mevsimi, özledik.
  8. issızdır, dışarı çıktığında vırvır eden insanları görmek istemezsin, yaz mevsimi gibi illet bir mevsim değildir, daha ne.