1. İnteraktif sözlüklerin aylık sıralamalarının ve sözlüklerle ilgili bilgilerin merak konusu olduğu yadsınamaz bir gerçek. Bununla birlikte bu açığı kapatmak için dönem dönem elini taşın altına sokanlar olsa da hakkını vererek bu ihtiyacı gideren bir web sitesi henüz yapılamadı. Bu yüzden biz bu siteyi yapmaya karar verdik. Bu amaç doğrultusunda https://sozlukdb.com/ diye bir web sitesi yapmaya karar verdik. Normal sıralamalardan farklı olarak burada bir çok veri matematiksel hesaplar yardımıyla sözlüklerin sıralamasında kullanılıyor. Ayrıca her gün, her saat sözlüklere kaç girdi girilmiş bunları görebiliyor, takip edebiliyorsunuz. Bu ise bu sitenin ilk yayınlanan sıralamasıdır.

    Buyrun link: https://sozlukdb.com/interaktif-sozlukler-aralik-2017-siralamasi/

    edit: diğer sıralamaların aksine veriler datamining ile elde edildiği için youreads bu listede bulunmaktadır
  2. youreads'in alexa tr sırası yanlış eklenmiş. o sebepten hükümsüzdür.

    edit: bu hata düzeltildi.
    abi
  3. sıralamadan çok içeriğin önemli olduğuna kaç kez vurgulasam da yetmeyecek. çünkü içerikten kastımın o içeriği yazan insanlar olduğunu bazıları fark edemiyor. bugün daha önce hayatında hiç konuşmamış birbirini hiç görmemiş iki insan youreads aracılığı ile konakta buluştu. hayır, dünyayı kurtarmadılar, büyük işlerde yapmadılar. sadece biri diğerine biber verdi -evet bildiğiniz acı biber-, diğeri de ona kitaplar verdi. 15 dakika konuşup ayrıldılar. birbirlerinin hayatında küçükte olsa, araç olarak acı bile kullansalar küçük bir tatlılık yarattılar.

    işte buranın farkı insanlarından geliyor. ne yazık ki çok değiller ve bu yüzden asla birincide olamayacaklar ama amaçları zaten birinci olmakta değil. listenin en sonunda bile olsalar umurlarında da olmayacak. youreads'in var olması bizim için yeterli.

    buradan @biberbey'e tekrar teşekkür ediyorum. kavanozu bitirdiği an yenisi onu bekliyor olacak.
  4. yeni bir konsept olmamıza rağmen listeye girmek gurur verici. gelgelelim bizim duruşumuz nicelik değil nitelik üzerine olmalı bence. ekşi hep liste başı ama uzun zamandır güzel entry okumak için cımbızla ayıklamak gerekiyor. ayrıca meta sözlük'ten de haberdar olmamı sağlamıştır. benim için en şaşırtıcı olanı instela'nın^:itü sözlük^ liste dışı kalması. ilk yazdığım sözlük olduğu için bir tuhaf oldum.
    mnb
  5. mart ayında ilk beşe gireceğimizi düşündüğüm liste.
  6. benim icin bir anlam ifade etmeyen siralama. durup durup mesele haline getirilmesini de anlamiyorum.

    site yapimi ile ilgilenen arkadas da birkac kere "gidiyordum buralardan" diyip tekrar donunce de ne bileyim ciddiye alamiyorum.
  7. gereksiz oldugunu dusunmem kadar normal bir durum yok iken yeni yapilacak siralamanin cok farkli olacak olmasini da kavrayamiyorum. ne olacak yani onu anlamis degilim. bu siralamayi gundeme getiren kisiyle de ilgili olarak kimseye de ozelden "sen niye durup durup gidiyorum diyip geri donuyorsun" diye soracak da degilim. yaziyorsunuz okuyoruz iste. dun cekip gidiyorum lanet olsun diyip obur gun birsey olmamis gibi davrananlarin ciddi gelmemesi kadar da normal birsey yok. bu ciddiyetsizligi siralama icinde yapacaksaniz hic yapmayin merak eden de oldugunu sanmiyorum.

    siralansin bakalim ne kadar farkli (!) siralamissiniz gorelim.

    sorusu olan muhatabini bulsun
  8. sirf su dandik blog sitesine hit kazandirmak icin geri mi donmus birileri anlamadim ki. kimsenin umrunda olmayan siralamadir ki gectigimiz aylarda uzerine konusup konuyu kapatmistik. yeniden hortlayan gereksiz siralama.