1. içinde yaşamadan hakkında en çok yorumun yapıldığı şehir.
  2. doğup, büyüdüğüm, hala da yaşadığım şehir.
  3. güneye giderken verilen molada alsancak'ta içilen biranın tadına doyum olmaz..sahil şeridi bir avrupa şehri gibidir ve özlenir..yaşadığım kalp kırıklığından mıdır nedir bende bir burukluk yaratır..
  4. yaşanılası, -o olmuyorsa- gezilesi şehir. istanbul'un aksine, bir yerden bir yere giderken bile keyif alabilirsiniz, ankara'nın aksine, birkaç kmde bir avm içermez. ulaşımı rahattır ; adnan menderes havaalanı'nın karşısından izbana binip menemen'e kadarki (önceden aliağa'ya kadardı, artık aktarma yapılıyor) yaklaşık 80 kmlik mesafeyi tek vasıtayla dışarıyı veya film izleyerek geçebilirsiniz. alsancak, karşıyaka, foça popüler yerlerden birkaçıdır.

    bu kısımdan sonrası "hiç mi kötü özelliği yok sence izmir'in?" diyenler için gelsin ;). "sıcak değil de nem çok nem" kalıbını alışkın olmayanlara kullandırtma kapasitesine sahiptir. boyoz'un ankara simidiyle yarışamayacağının bence artık kabul edilmesi gerekir. kızları -bildiğim kısmı en azından - fazla rahattır ; sizin 10 yıllık, canciğer arkadaşınıza bile kullanamayacağınız üslubu, birkaç aydır tanıdıkları birine, iki tarafın da sevgilisi varken kullanabilirler.
  5. üniversite mezunları için asla geçim sağlanabilecek bir yer olamadı. doğdum, 20 sene yaşadım ve gitmek zorunda kaldım. düşünülenin aksine ucuz falan olmadığı gibi milyonda bir bulduğunuz iş fırsatında da size önerilen ücret genellikle asgari oluyor.

    çünkü bildiğin firma yok şehirde. çakalların elinde, herkes ucuz meslek sahibi çalıştırma derdinde. ne yazık ki benim için artık sadece bir tatil beldesi olarak kaldı izmir.
  6. eğer izmire yolunuz düşerse yapmanız gereken herhangi bir ritüel yoktur. izmir öyle bir şehirdir. sizi içine çeker, kendi akışında vakit geçirtir. ayrılırken ben ne yaptım? diye sorarsınız kendinize. kimsenin "bu da neyin nesi böyle" bakışlarına maruz kalmazsınız. yanınızdan akıp giden kalabalığa aldırmadan ruhunuzu özgür bırakırsınız.
  7. ne zamandır gitmediğim şehirsel anlamda brezilya varoşları gibi kent düzeni olan, yaşamsal olarak kendini üstün ırk zanneden bireylerin hatırı sayılır sayıda yaşadığı, süper deprem bölgesi olmasına rağmen ovalara yüksek binalar dikilen, yeşili bol olan ege ikliminin tersine yeşili az olan, ama bu olumsuzluklara rağmen türkiyede en özgür yaşanabilen bir şehirdir kendisi efendim. aslında kötünün iyisidir fakat türkiyenin her alanında kötülük hat safhaya ulaştığı için, özgür yaşamak isteyen bireylerin çöldeki vahasıdır ama kafalarını kaldırsalar çölün kumullarının yavaş yavaş şehri istila edeceği günler yakındır.

    edit: arkadaş o gökdelen denilen hilkat garibesi yapılar nedir ya, hiç mi estetik anlayışı olmaz bir mimarın. izmirin fallus imgeleri İzmir gökdelenleri

    bu da plananlanan florida tarzı izmir gelecekte izmir
  8. ege bölgemizde bulunan türkiye'nin ikinci (ankara üçüncü galiba) büyük ilidir...

    konumu iyi, içi, dışı o igrenç iki gökdeleni saymaksam çok güzeldir...
    fakat, izmirlilerin izmirli olmakla övünmesi sinir bozucudur...

    bin yıllık simide gevrek demek, kırk yıllık çekirdeğe çiğdem demek ve sanki dünyanın 8. harikasıymış gibi boyozu övmek bana fena hatta çok fena halde itici gelmektedir...

    hele yılmaz özdil yok mudur! imdat diye bağırmak istiyorum onu görünce... onun ve onun gibi övünecek hicbir şeyleri olmayanlar bildiğiniz ırkçılık yaparak "izmirlilik" oyunu oynamaktadır...
    il milliyetçiliği (adanalıyık, tokatlıyık pek dadluyuk, hayat bizi 61 kenara, 35,5 gibi tabirleri düşünün mesela) midemi bulandırıyor; ister yanlış, ister doğru anlayın, ne anlarsanız anlayın da anlayın yeterli...
  9. doğma büyüme izmirliyim. yazı inanılmaz sıcak, kışı ne kadar soğuk olabilir ya denilse de soğuğu harbi soğuktur.
    boyoz, gevrek kahvaltılıkların şahıdır.
    alsancak, kordon, karşıyaka deniz havasıyla sizi çarpar.
    ulaşımı basittir.
    insanları sevecendir.
    kaybolursanız çevirin birini sorun hemen size tarif eder.
    yazın kordon çimlerinde yer bulamazsınız.
    yakınında bir sürü tatil beldesi vardır denize girmekten de mahrum kalmazsınız.
    şimdilik aklıma gelenler bunlar ama kısacası izmir yaşanılan şehir yaşayan şehir diyorum ve şiddetle bir uğramanızı tavsiye ediyorum.
  10. "para bornovadan cıkmaz"