1. çökecektir diyen polyannaları göstermiş sistemdir. çünküsü ise argümanından daha da enteresandır, acımasız ve vahşi olması. sadece gülmekteyim.
    hayır efendiler, kapitalizm çökmeyecektir. kapitalizm çökmez. çünkü kapitalizm yaratılmamıştır. kapitalizm oluşmuştur. ve zannedildiği üzere kapitalizm, sanayi devrimi ile de oluşmamıştır. kapitalizm, insanın özünden dahi daha eski bir sistemdir. canlılığın başlaması, kapitalizmin de başlamasıdır. güçlünün güçsüzü ezdiği, yediği, yönettiği, köle ettiği natürel düzenin insan hegemonyasında ufak tefek hafifleştirici yontmalarla uygulandığı şeydir kapitalizm. dolayısıyla kapitalizmi çökertemezsiniz. denersiniz, -karl marx denedi- fakat o kendiliğinden tekrar ayyuka çıkacaktır. sonuç ise işlemeyen ve sendeleyen bir sistem ve işlemeyen sistemin maddi manevi sancılarının içinde sefil olmuş bir halk olur. sistemin her şeyden önce işlemesi gereklidir. tekrar söylüyorum, biz de kapitalizmi çökertemeyiz. sadece onu yontarak daha az acımasız hale getirebiliriz. biliniz ki polyannacılık oynamak, ütopyalarda gezinmek; noel baba var demekten farksızdır.
  2. dünya yok olduktan sonra dahi yaşamını sürdürecek destansı ideoloji.
    hendi
  3. insanların egolarını karınlarından daha çok doyurarak yalnızlaşması, biraraya gelmemesi, örgütlenmemesi için yine o insanların sırtından kazandığı katma değeri kullanır. milyonlar neden biraraya gelmiyor ve kendi iktidarını kuramıyor? işte geçmişte dinlerin psikolojik olarak bugünse sosyalizmin bilimsel olarak yoketmeye çalıştıgı şey yüzünden; ego. dayanışmanın ve mutluluğun kaynagı egonun eliminasyonudur. kapitalizmin en iyi bildiği şey de budur. tabi bu ego ontolojik bir reddedişle elimine edilemez, oportünist egodan bahsediyoruz
  4. karsitlarina uzerinde 'kahrolsun kapitalizm' yazili tisortler satip yine de yoluna bakacak akimdir. her seyin boktan olaninin tercih edildigi bir dunyada yasiyoruz, kapitalizm de ne kadar kotu olursa olsun populer.
    daha da kendisine bisey olmaz, ben demis olayim.
  5. ekonomik bir sistem olarak gelişen ve artık bir toplumsal dizayn haline gelen ekonomik anlayıştır.

    eskiden hepimiz biliriz, osmanlı ve roma gibi tüm devletler yolları ve şehirleri su yolları ve çeşmeler ile donatırdı. şimdi o çeşmeler hala duruyor ama su akmıyor, onun yerine yanında mis gibi hazır su satılıyor.
    ayrıca o çeşmeler aynı zamanda turistik amaç için de kullanılıyor.

    işte kapitalizm budur, hizmet odaklı devletten vergi odaklı devlete; toplumcu ahlak anlayışından faydacı insan anlayışına kayışdır.
  6. daha önce okuduğum bir deyim geldi aklıma:

    belengaz çûne diziyê, heyv ser wan derketiye.

    fakirler (gece) hırsızlığa gitmişler, üzerlerine ay doğmuş.
  7. bize dünya aids gününe özel prezervatif indirimi yapar ya da kadın haklari gününe özel mamografi indirimi. ben aliexspressten 1 ekimde çin devrimi indirimi bekliyordum ama yapmadılar
  8. insanın başarı ve mücadele ile odaklandığı hayatı içerisinde, prensiplerinin dayalı olduğu yaşam şeklidir.
    yani, herkes kazanç noktasında kapitalisttir, diğer kalan durumlarda da meyillidir.
    kapitalizmin gelişim habercisi ise; kişi ya da kişilerin, aykırı ve bencil davranışları meşrulaştırmasıdır.
    yani, her yaptığı yanlışa bahane arayışıdır.
    kapitalizm, insanın beyninin çalışma şeklidir.
    içindeki "önce ben" duygusunu açığa çıkartan en doğru işleyen sistemdir.
    kapitalizm, insan ırkının en önemli sınavıdır.
    kötüdür.

    … ama herkes biraz kötüdür.