1. kitap okumak ekmek gibi olmalı, su gibi olmalı; sevgili gibi olmalı, evlat gibi olmalı; güneş gibi olmalı, gece gibi olmalı..

    en derin ihtiyaç olmalı; okudukça insan kendini bulmalı..
  2. bir gündüz düşüdür.

    okudukça hissediyorum, ellerimin altından kayıp gidiyor fikirler; ve sanki uzaklarda görünmeyen bir kayalıkta kırılıp sicimler saçarak gerisin geri bana dönüyor fikirler...

    sıcaklık sarıyor bedenimi usul usul, ellerim not kağıtlarını arıyor; bir betimlemenin yarattığı coşkuyla ansızın çıkıp güneşin batmasını görmek istiyorum. sanki bütün yeryüzünün üzerinde ama bir o kadar da yeryüzüne ait bedenimin karşısında usul usul batarken güneş, ortalığa saçılan saydam sıcak turuncu ışıklarla yükselecek ruhum.

    böyle işte, kitap okumak bir gündüz düşüdür.
  3. kendimi bambaşka bir dünyada bulmak..
  4. ben bu işi yapamıyorum. beceremiyorum kitap okumayı... ilk sayfalar çok güzel gidiyorum fakat kitabın ortasında bi boğulma hissi geliyor. en sevdiğim kitapta bile durum aynı. sanki kitap hiç bitmeyecek sonu hiç gelmeyecek gibi hissediyorum ve bırakıyorum okumayı.
    bu konuda tavsiyeleri olan yazarları, eleştirmek isteyen yazarları sonuna kadar dinlemeye hazırım.
    rvp
  5. en başarılı rehabilitasyon yöntemidir.

    bu eylemi gerçekleştirme yöntemleri kişiden kişiye farklılıklar gösterse de, benim en sevdiğim kelt müzikler eşliğinde olanıdır. zira loreena alttan alttan müziğiyle tüm düşünceleri uzaklaştırırken, size kitaba odaklanmak için pürüzsüz bir zihin kalır.

    o; bambaşka dünyalara dalarken ne canınızı sıkan günlük meseleler ne başka bir şey kalır aklınızı kurcalayan. romanın içinden bir karaktere bürünür etiniz, kemiğiniz; sayfaların arasında gezersiniz derviş misali.

    böyle böyle iyileştirir sizi...

    içinizden gereksizlikleri çıkartıp sadeleştirir,
    yepyeni dünyaları ekleyerek genişletir,
    sizi kendinizle çarparak çoğaltır...
  6. insan kültürünü oluşturan en önemli etmenlerden bir tanesi. ülkeyi bile kalkındırabilir.
  7. nami
  8. kitap okumayı bırakmak eski ve sağlam bir dostluğun sığınağından ayrılmak gibidir.
  9. dünyadan her türlü bağımı kesip tüm dünya duygu ve düşüncelerimin o kitap dahilinde, o kitaba ait olmasına sebep olan eylem.