1. dünyanın en güzel hayvanı. onu okşayıp sevmek, ona sarılmak insana bambaşka bir huzur veriyor. size karşı bir bebekten bile daha saf duygularla yaklaşıyor. şimdiye kadar kendin bakma fırsatı bulamadım. komşumun köpekleriyle oynadım hep, şimdi de kampüsteki köpekleri gördükçe seviyorum yanımda varsa yemek veriyorum. onların sevgiye bizden daha çok ihtiyacı olduğunu unutmayın. sokakta gördüğünüz bir köpeği kovmak yerine (madem sevmek istemiyorsunuz) yanından sessizce geçin. en azından rahatsız etmeyin.

    bir de bazıları müslümanın evine köpek girmez, yok köpeğin olduğu yere melek gelmez gibi şeyler söyleyerek köpekleri sevmemek için bahane bulurlar. tarihten bir örnek vermek gerekirse, söylenen o ki hz. muhammed mekke'ye ordusuyla yürürken yol üzerinde yavrusuyla uyuyan bir köpek görmüş. ve onları rahatsız etmemek için ordunun yolunu değiştirerek şehre başka yerden götürmüş. böyle bir peygambere inanıp köpeklere kötü bakan insanın inancından şüphe ederim. sen ne kadar bağlısın derseniz. en azından hayvanları ve insanları seviyorum, onlara kötü davranmıyorum. dinci takılan çoğu kişi bu gibi şeylerden çok uzak.

    neyse dağıldı konu. kısacası sevin onları. bağrınıza basın. bir hevesle petshoptan alıp sonra sokağa bırakmayın. onlara yapacağınız en büyük kötülük olur bu. bakamıyorsanız bakabilecek birine verin ama asla terk etmeyin.
    jimi
  2. gerçekten bu köpeklerin popülasyona etkisi ne? kedi yedikleri yalan,yalnızca kovalıyorlar.şehir içindeki köpekleri yiyen tek canlı çürükçül bakteriler ve saprofitler.köpekleri beslemeyip yiyecekleri yerlere atsak saprofitler dönüşümü yeniden sağlayacaklar sanırım(?).öyleyse neden şehir içlerinde hala köpekler var.yahu bu köpeklerin ekolojik nişi nedir?
  3. insanlık tarihinde ilk evcilleştirilen hayvan olarak geçiyor. canım ya, hemen evcilleşmiştir kesin görür görmez.
    abi
  4. güzel canlılardır.
  5. ileride bunların dalmaçyalı olanlarından bir yavru yanına bir adet scottish kedi istiyorum kesinlikle
  6. sevmiyorum.

    (eksileriniz umrumda değil.)
  7. ''köpekler candır'' yav he he (bebeğe saldıran köpek içerir)

    güvenmiyorum ve sevmiyorum. bildiğin vahşi hayvan lan bunlar, bir de sokaklarda fink atıyorlar. şimdi derler ki sen bir şey yapmazsan onlar hiç yapmaz. he a.k benim götüm çıkıyor köpek korkusundan işim gücüm yok beni düşman bellesin diye onla uğraşacağım^:kafa iyiymiş^

    tanım: insandan sonra dünyanın en pislik canlısı