• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.98)
mr. robot
mr. robot, gündüzleri siber güvenlik mühendisi olarak çalışırken geceleri kanunsuz bir hacker olan elliot adındaki antisosyal genç bir programcıyı merkezine koyuyor.
bir gün, gizli bir hacker grubu liderinin kendine çeşitli çok uluslu şirketleri çökertmesinde yardım etmesi için iş teklifi aldığında yol ayrımına düşüyor. çünkü bu adamın elliot’u bu kadar çok istemesinin nedenlerden biri çalıştığı şirketteki konumu.


  1. ilk bölümü herkes gibi beni de fazlasıyla tatmin etmiş olan ama bi 4-5 bölüme bozacağını düşündüğüm dizi.

    umarım haksız çıkarım
    kup
  2. !---- spoiler ----!

    9. bölümün sonunda çaldığı where is my mind piyano cover parçasıyla, dizideki ana fikrin kaynağına selam çakılmıştır. ^:fight club^

    !---- spoiler ----!
  3. yalnız arkadaş biraz daha geç doğsaymış sadece göz olarak doğacakmış.
    elbetteki dizi efsane olmaya doğru emin adımlarla gidiyor ve rami malek de yani nam-ı diğer elliot bu rol için biçilmiş kaftan gibi.
    evet bir de gözleri kocaman, ne güzel, demiş miydim?
  4. son zamanlarda ortaya çıkmış en güzel dizilerden bir tanesi,aslında pek çok klişe barındırmasına rağmen oldukça etkili toplum çözümlemeleri,kullanılan müzikler,ışıklandırma kesinlikle takdir edilesi.

    !---- spoiler ----!

    sezon sonunda,devrim kavramının aslında zenginlerin bilgisi dahilinde gerçekleştiğini görüyoruz. bundan sonra benim için dizinin çekiciliği şu sorunun yanıtına bağlı olacak. tyrell'e ne oldu?

    !---- spoiler ----!
    kg
  5. yeni sezonu için gün saydığım, who i am filminin genişletilmiş versiyonu olduğunu düşündüğüm, sosyal ve psikolojik konuları gayet sağlam işleyen dizi. sezon finaliyle birlikte beklentiyi yükseltmiş, birkaç gün önce yayınlanan obama'lı fragmanıyla 'haydaa' dedirtmiştir.
  6. karakterleri direkt olarak fight club'dan alınma yeni mi yeni dizidir.

    bu dizi sayesinde binlerde pırıl pırıl ciğeri sigara dumanı dolduracak, hayırlı olsun :)
  7. okuduğum yorumlardan sonra sezonun bitmesini beklemeden izlemeye başlayacağım dizi.
    imdb, sözlük, yads yorumları buna büyük etken.

    who am i gibi diyen kimseyi de görmedim henüz.
  8. son zamanlarda beni en çok heyecanlandıran dizi sıralamasında ilk sırayı kapmıştır bile çoktan. devamı aynı tempoyla gelirse bence kült olur.
  9. elliot karakteri her ne kadar imdb'de sosyal anksiyete bozukluğu, ya da başka sitelerde antisosyal olarak tanımlansa da (bkz: asperger sendromu) olabileceği de düşündürmektedir.