• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.98)
mr. robot
mr. robot, gündüzleri siber güvenlik mühendisi olarak çalışırken geceleri kanunsuz bir hacker olan elliot adındaki antisosyal genç bir programcıyı merkezine koyuyor.
bir gün, gizli bir hacker grubu liderinin kendine çeşitli çok uluslu şirketleri çökertmesinde yardım etmesi için iş teklifi aldığında yol ayrımına düşüyor. çünkü bu adamın elliot’u bu kadar çok istemesinin nedenlerden biri çalıştığı şirketteki konumu.


  1. ekşide ve burda bu diziyi övenlerle aynı diziyi izlemiyoruz sanırım. öyle ki ilk 7-8 dkda yarılandı mı falan diye baktım. hadi sabredeyim deyip 40. dkda da kapattım. nasıl her dk. dolu dolu, nasıl hiçbir dizinin ikinci bölümünü izlemedim buna sabırsızlanıyorum diyebiliyosunuz anlamadım. konusu ilgimi çeken hiçbir diziden bu kadar sıkılmamıştım.
  2. ilk bölümden sonra ikinci bölüm itibarıyla da tatmin ediciliğini sürdüren dizi. yukarda bir arkadaş bahsetmiş: ana karakterin bazı davranışları karakterine uymuyor bence de. tek eksiği budur sanırım ki bu da o kadar batacak bir şey değil zaten. güzel dizi vesselam.
  3. ilk bölümünü izledim. şahsen aşırı sıktı. bilgisayar terimlerine aşinayım, beğenmememin sebebi ne dediklerini anlamamam değildi. ama bilemiyorum pek ısımanadım. çok da sarmadı.

    ha yine de ekranda bir sürü ps aux | grep bla ' lar, sudo kill ' ler, sürü sürü terminaller görmekten zevk alanlar için güzel bir dizi. belki sonradan sarmaya başlarsa o zaman başlarım izlemeye.
  4. türünün tek örneği olmasının kaymağını yiyor şuan. senaryo eğer teoriler doğruysa^:spoiler^^:mrrobot şizofrenik bir yansıma^ ^:tyler durden misali^çok basit.
  5. sosyal birleşimden uzak kalan, duygu alışverişinden çekinen bir insanı güzel anlatıyor. düşünsenize, kendince evcil hayvanında dahi bunu gösteriyor dizi.

    bir balık olarak (bkz: beta)
  6. okuduğum yorumlardan sonra sezonun bitmesini beklemeden izlemeye başlayacağım dizi.
    imdb, sözlük, yads yorumları buna büyük etken.

    who am i gibi diyen kimseyi de görmedim henüz.
  7. son zamanlarda beni en çok heyecanlandıran dizi sıralamasında ilk sırayı kapmıştır bile çoktan. devamı aynı tempoyla gelirse bence kült olur.
  8. elliot karakteri her ne kadar imdb'de sosyal anksiyete bozukluğu, ya da başka sitelerde antisosyal olarak tanımlansa da (bkz: asperger sendromu) olabileceği de düşündürmektedir.
  9. 2. bölümü yayınlanan heçkır dizisi whoami filminin dizisi gibi ama rami malek ile gerçekten efsane olma yolunda ilerliyor

    edit : 2 değil 3. bölümü.
  10. !---- spoiler ----!

    mr.robotun aslında elliot olduğu 3. bölümle bariz ortada

    !---- spoiler ----!