-
- okudum
- okuyorum
- okumak istiyorum
-
youreads puanı (8.92)

"neyi anlatır mrs. dalloway? bir türk okuru olarak, bir günün tarihi diye özetleyebiliriz yazarın bu en başarılı romanını. ...woolf'ta yirminci yüzyıl aydının bütün özlemlerini, bütün tedirginliğini görebiliriz..."-tomris uyar-"
bu romanın yirminci yüzyılın en önemli romanlarından biri oluşunu açıklamak kolay değil. virginia woolf bir dil ve anlatım ustası ama bu yeterli değil; romanın tek kişi merkezli oluşu baş tacı edilecek yeniliklerden sayılmaz; bilinçakışı da yalnızca ona ait bir teknik değil. sanırım mrs. dalloway'in yazıldığı günden bugüne bu denli çok okuru etkilemesinin nedeni, virginia woolf'a özgü ve başka herhangi bir yazarda görülmemiş ruhtur; bu yazınsal ruh dışarıdan, yazarından değil, romanın dünyasından geçer okura."
-
tomris uyar bir roman değil de şiir çevirmiştir sanki, kelimelerle dans ediyor woolf. -
hikayenin kendisinden çok karakter geçişlerini beğendiğim okurken dikkat gerektiren roman. biraz dikkatiniz kayıp da karakter geçişini kaçırdığınızda ben ner'deyim diyebiliyorsunuz.
!---- spoiler ----!
çok net hatırlamıyorum yalnız romanın bir yerinde birisi topa vuruyordu yuvarlanan topla birlikte bizde topun ulaştığı karakterin hikayesine geçiyorduk. kitaptaki en hoşuma geçen bölüm buydu.
!---- spoiler ----! -
ne kızgın güneşten kork artık
ne de azgın kışın hışmından.
tekrar tekrar okuduğum bir kitap. beni sürekli düşünmeye itiyor. -
ince ayrıntılarda woolf un kendisi saklı olan roman
bu sebepten önce bir mina urgan'dan virginia woolf okunmalı derim -
çiçekleri kendisi alacak olan roman kahramanıdır. -
öncesinde okumanın şart olduğu kitap (bkz: kendine ait bir oda - virginia woolf) -
az önce bu nicki almaya çalışıyordum. maalesef alınmış. kitabı okuyanlar için the hours filmini tavsiye ederim. bu arada @mrs. dalloway bana ulaşabilir mi lütfen? -
the hours romanına ve dolayısıyla o romandan uyarlanan the hours filmine esin kaynağı olmuş kitap. -
bilinç akışı tekniğiyle yazıldığından çoğu insana zor gelen, biraz yavaş okunarak çözülebilen kitap. -
okumaya henüz başladım. okuma yazmayı kendi çabalarıyla öğrenen ilk feminist yazılar yazan yazardır virginia woolf yaşadıkları ve ölümü dikkatimi çekmişti. bir an önce bitirip yorumlarımı bildireceğim.