1. navigasyon uygulamaları hayatımızı çok kolaylaştırdı ama çok gıcık oluyorum bunlara ben. bir kere gittiğim yeri tekrar rahatça bulurum ama acayip miktar, mesafe ve yön özürlüyümdür. misal 1 km git deseler, 100 metre de gidebilirim 10 km de.

    ne diyordum? ha, şu uygulamalar. zannedersin ki magellan kullanıyor. kuzeybatı yönünde ilerleyin diyor bana. yahu kuzeybatı neresi bilecek kadar cin olsam (içki olan cin değil, üç harflilerden de değil, eti cin hiç değil) uygulamaya ihtiyacım kalmaz. bakkala yol sorma hesabı, sağa dön düz git demesi lazım bana. arabaya pusula mı koydurtacaksın? gerçi yeni arabaların çoğunda var ama benim emektar kızda yok. (evet, arabam kız benim)

    bir de göbeklerde çıkış mevzusu var. ankara malum göbekler şehri. fışkıyeci başkan ara sokaklara bile göbek yaptırdı. uygulama kavşaktan birinci çıkışa girin diyor. birinci çıkış ne yahu? kavşaktan sağa ya da sola dön demek çok mu zor. neymiş bir sağ imiş, iki düz, üç de sol. bari saat yönünde dönseydeniz. g.tünüzden element uydurmuşsunuz. uygulamaların g.tü var mıdır bu arada? sürekli bir yola, bir telefona bakmaya çalışmaktan şaşı oluyorum.

    devamlı bir "rota yeniden hesaplanıyor" muhabbeti dönüyor. sürekli kavga ediyorum telefonla. bu arada google maps’in türkçesini arkadaşım seslendirdi. yandex’i de başka bir arkadaş. ikisini de her gördüğümde küfür ediyorum vallahi. alıştılar artık. canlarım, burayı okuyorsanız, sizi seviyorum, ağzınıza sağlık.