1. en başta şu bilgileri vereyim. baharın gelişini ülkece kutladığımız bahar bayramına kürtlerin kutlama şekli. ancak son yıllarda yaşasın apo ve kürdistan bayraklarını açmayı olay çıkartarak kutlarken söyledikleri kürtçe cümle.

    not: moderasyon bilgide verdim. 2 yorum gibi bunuda silebiliriniz. nasıl olsa önemli değil sizin için.
  2. kürtçedir. bölücülükmüş gibi değerlendirilmesinin nedeni genellikle bölücü sloganların atıldığı ve provokasyonların yapıldığı nevruz kutlamalarında sıkça kullanılmasındandır. yoksa elin korelisi, kenyalısı gelip türkiye'de kendi dilinde nevruzunuz kutlu olsun dediğinde mutlu olacak kişilerin newroz piroz be sözüne mutlu olmasin hadi de dellenmesinin nedeni budur. öyle değilse bir kişinin kendi dilinde baharı karşılamak için söylediği bir sözün nesi bu kadar incitici olabilir?
    bundan alınmaktansa ya da iyi bir kürt olmak istiyorsan kürtçeyi hiç kullanmayıp türkçeyi benimsemelisin denmesindense tüm bölücü hareketlere inat newroz piroz be diyene senin de nevruzun kutlu olsun kardeşim demek daha birleştirici bir hareket değil midir eğer niyetin buysa?
    olmaz canım kardeşim kürt doğan insan ne kürtlüğünü ne de kürtçeyi unutabilir/bastırabilir. doğanın kanunu bu. beni dışlamaktansa kendi dilimde kutlamamı yasaklamaktansa beni böyle kabul et eğer sen de başka türlü bir bölücü değilsen.
  3. é'té jî diye karşılık bulan kutlama söylemi. kürtçe. 21 mart sadece nevroz değil, down ve şiir günüdür de. onun için kürtçe söylemi hoş görelim, down sendromuna duyarlı olalım ve şiiri es geçmeyelim. bunlar itidal ve insani vasıf olarak pozitif yaşanıldığı vakit, şiirsel bir hâl dolar her yanımız, desen desen ve rengârenk dizeleri olan bütün bir şiir oluruz.

    imlâ!
  4. moderasyon yorumunu nevruz başlığına taşı demiş.

    araplaştırılmamış türkler'in orta asya'da hala kutladığı, doğanın uyanışını müjdeleyen binlerce yıllık türk bayramından serhildan(!) çıkarmaya çalışan kürt milliyetçisi hezeyanı.

    faşist tc'nin(!) resmi dilinde yazarak asimile olmak(!) yerine kekomançi sözlüğü kurup orda kürtçe takılın, biraz kafa dinleyelim gençler. sokağa çıkınca patlatıyorsunuz, bari sanal alemde biraz rahat verin.

    not: güney idaholuyum.

    şimdi nasıl sevgili moderasyon ? bizim yorumlara gösterdiğiniz özeni, sinsice terör propagandası yapanlara da gösterecek misiniz yoksa pekeke sözlük mü olacaksınız ? paşa gönlünüz bilir. allah çarşınıza, pazar versin.
  5. beğenmeyenlerin youreadste engellemesi, altında tatava yapmaması gereken söz.

    newroz piroz be kardeşlerim
    not: türkiyeliyim
  6. ''bayramın mübarek olsun'' anlamında kürtçe cümle.