1. oksitosin hormonunun davranışlar üzerine etkisi.

    bu hormon sayesinde birine sarıldığınızda saniyeler içinde onunla bağ kurabilirsiniz. hormon aşırı sentezlenirse aşık olma kavramı burda gerçekleşir. annelik bağının baş mimarıdır. oksitosin hormonu sosyal hayatımızı etkilebileyecek yapıdadır. eksik salınımı sosyapati, piskopati açısından değişim sergiler.
  2. rüzgarı arkanıza alıp gökyüzüne bakın. bulutlar soldan sağa gidiyorsa hava bozacak, sağdan sola gidiyorsa hava güzelleşecektir.eğer bulutlar sabitse hava aynı kalacaktır.
    ryu
  3. hamile olan karacalar, şayet havanın kötüye gittiğini hissederlerse bir bitki tüketiyorlar, yeşil yapraklı. bu doğum anı yaklaşan karacanın, doğuma hazırlanmasını geciktiriyor. kendini daha emniyette hissettiği an doğumunu yapıyor.

    bu nasıl güzel bir annelik içgüdüsüdür dedim öğrendiğim an.
  4. ilk dinlediğimde ne kadar saçma dediğim ama aslında çok mantıklı türkümüz; manda yuva yapmış söğüt dalına (manda söğüt gölgesininde otluyor anlamında), yavrusunu sinek kapmış (yavrusuna sinek istilası olmuş anlamında), tiridine tiridine bandım (sulu bir yemeklere yöresel verilen bir isim, suyuna ekmek bandım anlamında)
  5. rüzgarlı girinin kaynağını merak ettiğim başlık. rüzgar, alçak ve yüksek basınç ile oluşan hava akımıdır. rüzgarı arkamıza veya önümüze alarak, bulut yön tayini yaparak havanın durumunu tespit edemeyiz. güney yarım küre, de rüzgarın esiş yönüyle, kuzeydeki rüzgarın esiş yönü farklıdır . buna rağmen batı rüzgarları ve alizeler için sırtımızı nereye dönüyoruz?
  6. oksitosin hormonu ayrıca kısa süreli bellek kaybı sağlıyor, bu sayede doğum yapan anneler doğum sancısını unutuyor.
  7. ''birinci dünya savaşı sırasında hitler yaya haberciydi; bir alman siperinden diğerine mesaj iletiyordu ve silah arkadaşlarının fransız genelevlerini ziyaret ettiğini görünce midesi bulandı. aryan soyunun saf kalmasını sağlamak ve zührevi hastalıkların bulaşmasını engellemek için nazi bölüklerinin savaşa giderken yanına alabileceği şişirilebilir bir bebek yapılması yönünde talimat verdi. bebeği hitler tasarladı. bebeğin saçları sarıydı ve kocaman memeleri vardı. müttefikler dresden'i bombalayınca, fabrika yıkıldı ve bebekler dağıtılamadı.''

    ''marilyn monroe ayakkabılarından birinin topuğunu, bacağı kısalsın ve böylece yürürken kalçası sallansın diye kesermiş.''

    (bkz: ölüm pornosu)
  8. ''bundan iyisi şam'da kayısı'' diye bildiğimiz deyimin aslında
    ''bundan iyisi şamdak ayısı.'' olduğunu öğrendim ve okuduğum yıllara tükürdüm. cahil cahil gezdiğime yandım. meğer şamdak ayısı diye ayı türü varmış. ve aşırı iyilikleriyle meşhurlarmış. helal olsun burdan o ayı türünü kutluyorum. biz ayının hasını the revenantla bilirdik. bütün ön yargılarımızı kırarak ufkumuzu açmıştır.
  9. anne sütünün içeriğinin bebeğin ihtiyaçları doğrultusunda değişmesi.(*:ufkum aniden tavan yaptı)
    peki bu iş nasıl oluyor;
    anne memesinin ucundaki reseptörler(*:algılayıcılar) bebeğin ağzındaki mikrop ve bakterileri tespit ediyor ve ardından anne vücudunda bulunan bebeğin ihtiyacı olan antikorlar birden süte karışmaya başlıyor böylece bebeğe aktarılarak hastalığın çabuk geçmesi ve bebeğin sağlığına kavuşması daha hızlı oluyor.(*:bence bu ufku arttırır)
  10. dünyanın en büyük penisli adamı ,dünyanın en büyük penisli adamı olduğunu bir hava limanında x-ray dedektorden geçerken ,görevlinin adamin kasık bölgesinde bir silah olduğunu sanması ile ortaya çıkıp adamın da o an öğrenmesi.