• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (7.61)
Yazar adam fawer
olasılıksız - adam fawer
bitirmek için yarını, başkasına anlatmak için bitirmeyi beklemeyeceksiniz. 'olasılıksız demek yetersiz kalacaktır. insanı adeta büyüsü altına alan bu hikayede, adam fawer, bilim, felsefe, entrika ve maceradan ortaya bir başyapıt çıkarmış."clive cussler'ilk cümleden itibaren bağlanıp kaldım; sayfaları, floş royal tutturmaya çalışan bir kumarbazın kartlarını açtığı gibi çevirdim. olasılıksız, insanı düşündüren matematik teorilerini ve maceranın albenisini dahice birleştiren, okura michael crichton ve robert ludlum'u hatırlatan bir kitap. gerçekten kaçırılmaması gereken bir zevk.'ben mezrich, 'mekanı batırmak' ve 'çirkin amerikalılar'ın yazarı'…hikayenin sonunda, bir yandan şizofreninin gerçek nedenlerini düşünürken, bir yandan da tek bir hareketin bir insanın hayatını ne kadar değiştirebileceğine şaşırıyor olacaksınız. olasılıksız, beğeniceğinize gözümüz kapalı iddiaya girebileceğimiz bir kitap.' peoplebir sabah, yıllardır görmediğiniz bir arkadaşınızı düşünerek uyandınız. bir saat sonra, onunla sokakta karşılaştınız. sizce bu sadece bir tesadüf mü, yoksa çok daha farklı anlamı olabilir mi?siz hiç loto'da büyük ikramiye kazanmadınız. ama birileri kazanıyor. hem de sürekli! onlar sizden daha mı şanslılar?şans nedir gerçekten? içinizde bütün paranızı kırmızıya yatırmanız gerektiğini söyleyen bir his var. bu his bir öngörü müdür? yoksa daha fazlası mı?yolda gidiyorsunuz. kafanızı çevirip yandaki küçük parka baktınız ve bir anda bu anı daha önce de yaşamış olduğunuzu hissettiniz. evet, deja vu. sizce nedir deja vu; geçmiş mi, rüya mı, yoksa geleceği mi görüyorsunuz? eğer siz de kontrölün kimde olduğunu merak ediyorsanız, 'olasılıksız' tam size göre bir roman. (kitap bilgileri idefix'den alınmıştır.)


  1. okuduktan sonra bir kez daha okuma isteği uyandıran, okurken sanki film izliyormuşsunuz gibi aksiyonun sürükleyiciliğine kapıldığınız, matematik-istatistik temellerine dayalı zekice yazılmış bir roman.
  2. hollywood filmleri, popi amerikan dizileri ana akım müzik ıvır zıvırdan zevk alan ama aynı zamanda kendini kültür abidesi görenlerin kitabı, çöp. bunu okuyacağım süre boyunca zifiri karanlıkta gözüm açık oturmayı tercih ederim.
  3. vatani görev sırasında okumuştum galiba filmini çekerler belki dedim ama cekmediler.
  4. "her kitabın derin edebi değer taşıması gerekir" gibi bir tribiniz yoksa, bazı kitapların sadece olay örgüsü, heyecan, kısacası zevk almak için yazılıp okunabileceğini düşünüyorsanız alın okuyun. gerçekten güzel bir kitap.

    ben de okurken buradaki bazı youserlar gibi kitabını çekerler diye düşünmüştüm hep ama henüz çekilmedi.

    edit: lakoti düzeltti, kitabını çekerler değil filmini çekerler diye düşündüm tabiki.
  5. boş kitaptır. zaman israfıdır.
  6. adam fawer'ın bir zamanlar isminin çok duyulmasına sebep olan kitap. bir diğeri için

    (bkz: empati)

    sürükleyiciliği açısından bence gayet hoş bir kitap.
  7. okurken eylenmek ve zaman geçirmek istiyorsanız güzel bir kitap. bence anlatımı ve olay örgüsü mükemmel işlenmiş.
  8. kitapların bourne serisi, action-thriller'ı. evet bir shakespeare eseri değil, beklentiyi abartmamalı.
  9. okununca insanda bir filmin kitaplaştırıldığı hissini yaratıyor. kurgusal açıdan bazı yerlerini kopuk bulduğum vasatın biraz üzerinde bir kitap.
  10. ilkokuldan beri kendime sorduğum ''matematik normal hayatta ne işe yarar ki,çok gereksiz'' sorusuna cevap için ipucu bulduğum kitaptır. olasılık problemlerinin normal hayata uyarlanmış şekline tanık oluyoruz