• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.50)
once upon a time
pamuk prenses, uyuyan güzel ve daha bunlara benzer birçok masalları eskiden bugünümüze severek okuyanlar ve çizgi dizilerini takip edenler adına bunların hepsini içinde barındıran bir dizi olma özelliği taşıyan, aksiyon, dram, gizem, macera, romantik, tarih gibi birçok türe sahip olan fantastik dizidir.
once upon a time dizinsin konusundan biraz bahsetmek gerekirse; küçük bir bebekken ailesi tarafından terk edilen ve kendisi de yıllar önce küçük oğlunu terk eden emma’nın hayatı 28 yaşında, yıllar sonra ortaya çıkan ve 10 yaşında olan oğlunun onu bulması ile tamamen değişmektedir. emma’nın oğlu olan henry aslında bütün gerçekleri bilir ve bu gerçekleri emma’ya anlatmaya çalışır. henry annesine onun pamuk prenses ve prensin kızları olduğunu, anne ve babasının onu cadının lanetinden ve kötülüğünden korumak amaçlı masallar diyarından göndermeleri gerektiğini anlatınca, emma onun sorunlu bir çocuk olduğunu düşünür ve onu yaşadığı yere götürür.


  1. 5.sezon sezon finali 22-23
    !---- spoiler ----!

    regina çok iyi başa çıktı robin'in ölümüyle. özellikle de şu içimdeki karanlığı kontrol edemiyorum itirafı çok içtendi. evil queen'den ayrılışına üzüldüm çünkü ben onu her iki haliylede sevmiştim. bence yeniden bir araya gelicekler ve kötü haliyle yaşamayı öğrenicek. hiç kimse saf iyi saf kötü olmadığından regina'nın evil queensiz yarım olacağını düşünüyorum. kurtulma şansı olsaydı gerçekten zaten ölürdü ve bir daha görmezdik. gelecek sezon olympus'ta geçer diye düşünmüştüm ama şu işlenmeyen hikayeler ve mr. hyde ile ilgili olacak sanırım.
    yalnız mr. hyde için baya iyi bir oyuncu seçilmiş kendisini being human'dan biliyorduk zaten. ilk gördüğümde dracula mı geldi diye düşünmedim değil.
    once upon a time kitaplarında captain nemo, don quixote'u gördük. üç silahşörlerde kenarda gözüktü. bakalım yeni sezonda bırakıcaktım artık. ama evil queen varsa bende varım.

    !---- spoiler ----!
  2. ilk 3 sezonu güzel olmasına rağmen sürekli tekrara düşerek bıktıran dizi.