• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.31)
requiem for a dream - darren aronofsky
sara goldfarb, tv bağımlısı dul bir kadındır. oğlu harry ise kız arkadaşı marion ve uyuşturucu dağıtıcısı tyrone'la takılan madde bağımlısı bir çocuktur. sara, bir tv şovuna çıkmaya hak kazanır ve çok heyecanlıdır. ödül olan kırmızı elbiseye girebilmek için kilo vermeye çalışır ve diyet haplarından kullanmaya başlar. diğer yandan harry ve arkadaşları, hiç durmadan eroin ve kokain kullanmaya devam etmektedirler. bu bağımlılıklar zamanla aileyi bir felakete sürükleyecektir.


  1. çok güzel film, uyuşturucunun bir anneyi, oğlu, sevigliyi ve arkadaşı nasıl bitirdiği konusunu güzel ve şaşkınlıkla anlatıyor. bağımlısı olduğunuz zaman hemen hemen herşeyinizi verebilirsiniz.
  2. her genç insana izletilmesi gereken filmdir. sentetik uyuşturucuların sosyal ve biyolojik yapısına ne gibi etkileri olabileceğini suratına çarpacaktır. kullanacaksa da bunları bilerek kullansın.
  3. filmde verilen duyguların kendisini sarsmasını seven insanların bayılacağı bir film.
    şöyle ki: film başladığında siz zaten bir son tahmin ediyorsunuz ve kendinizi hazırlıyorsunuz. ama film size tahminlerinizi hikayenin ortasında çıkarıp veriyor ve ondan sonra tahminlerinizin de ötesinde, ustaca çekilmiş, her noktasında başarılı bir yönetmenin elinden çıktığını bağırırcasına anlatan sarsıcı olaylar zinciri başlıyor.
    izlemeyen arkadaşlar, izleyeceklerinde yanlarında sarılacakları bir insan bulundursunlar.
  4. filmde herkes en kötü sonu yaşarken aklıma; "ölüm gibi bir şey oldu, ama kimse ölmedi." şiirini getirmiştir.
  5. izledim ve sadece şunu söylemek istiyorum eğer gece yattığınızda başınızı yastığa koyup nedensizce bu film aklınıza gelip tüyleriniz ürperiyorsa ansızın kendi kendinize şunu dediğinizi duyarsınız çok güzel filim ama şuanki yaşadığım hayat için ve bağımlı olmadığım için şükürler olsun tanrım!
  6. efsane bir soundtrack'ı vardır.arada açıp kendi kendimi bunalıma sokmayı severim.
  7. kgn
  8. bağımlılığı konu alan en şahane film. gerek oyuncuların, özellikle jared leto'nun, seksten, tatlıdan uzak durarak ve gerçek bağımlılarla yakınlaşlarak karakterlerine daha da bürünmeleriyle gerek de aronofsky'nin sinematografisini ve clint mansell'in mükemmel ötesi müziğini konuşturmasıyla insanı büyüleyen, ürperten başyapıt.
  9. 32 yaşında izleyebildiğim için kendime kızıyorum. bence hayata karşı güçlü durabilmek için izlenecek filmler listesi yapılsa bu film kesinlikle yer alır. müzikleri, olay örgüsü ve gerçekleri tüm çıplaklığıyla yüze vurması insanı derinden etkiliyor.