• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.31)
requiem for a dream - darren aronofsky
sara goldfarb, tv bağımlısı dul bir kadındır. oğlu harry ise kız arkadaşı marion ve uyuşturucu dağıtıcısı tyrone'la takılan madde bağımlısı bir çocuktur. sara, bir tv şovuna çıkmaya hak kazanır ve çok heyecanlıdır. ödül olan kırmızı elbiseye girebilmek için kilo vermeye çalışır ve diyet haplarından kullanmaya başlar. diğer yandan harry ve arkadaşları, hiç durmadan eroin ve kokain kullanmaya devam etmektedirler. bu bağımlılıklar zamanla aileyi bir felakete sürükleyecektir.


  1. lisede bir arkadaşımın tavsiyesiyle izlediğim muhteşem ötesi film. tüm vuruculuğuyla izleyiciye merhamet etmiyor. korku filmlerinden daha korkutucu çünkü gerçekçi. gerçekçilik havasını bu denli seyirciye aktardığı için film bu kadar başarılı. ayrıca müzikler şahane. bu filmin benim için önemlerinden biri de jared leto ve jennifer connelly'i tanımış olmaktır.
  2. 5 sene önce izlemiş olmama rağmen hala o vurucu sahnelerinin tüm ayrıntılarıyla gözümün önüne geldiği film. istesen de unutamazsın kategorisinde bir film kanımca.
  3. ellen burstyn ile hatırlayacağım film.o karakter aklımdan hiç çıkmayacak sanırım.sinema tarihindeki en gerçekçi oyunculuk örnekleri arasında benim için.
  4. sol tarafta görünce bile beni geren ama sanırım tek olumsuz yönü bu plan film.

    izleyene o büyük cümlelerden kurduran filmlerden ancak bir yönüyle diğerlerinden ayrılıyor.
    bu film o cümlenize itaat etmenizi sağlıyor 2 dakika sonra (bkz: hayatta yapmam) tarzındaki sözünüzü unutmuyorsunuz.
  5. kurgusu, senaryosu, oyunculuğu ile en çok beğenimi alan filmlerden birisi. konusuna sadece madde bağımlılığı dersek aşırı derecede kısıtlamış oluruz. bi izlemeyen pişman, bi de sadece bir kere izleyenler pişman.
  6. insanın yaşama isteğini yok eden, karamsarlığa düşüren bittikten sonra bir süre boşluktaymış gibi hissettiren filmdir. hikaye ve oyunculuklar çok iyi. karakterlerin başına gelen olaylar sanki benim başıma gelmişcesine derinden sarsıldım ve uyuşturucuya olan açlıklarını hissettim.
  7. insani derinden vurur , o gun etrafa paranoyakca davranislar felsefi konusmalarda bulunmaniza sebep olur , tek basina izlenmesi gereken bir film.
  8. tam bir drama filmidir.uyuşturucu bağımlılarının zirveden dipe gidişini anlatan bir hikayesi var.tabi goldfarb teyzeyi de unutmamak lazım i am gonna be on television diye diye hayatının içine etti ya.çok üzüldüm çok.

    “you are beautiful. you’re the most beautiful girl in the world. you are my dream.”
  9. darren arenofsky abimiz bu filmde uyuşturucu yüzünden kontrolü kaybetmeyi tam anlamıyla hissettirebilmek için 100 dakikada 2,000 kare çekmiştir. ortalama ise bir filmde 600-700 dür.
    zup
  10. mesaj vermek isteyen film yapmak isteyen yapımcıların defalarca kez izlemesi gereken film.