• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (2.83)
sadece aptallar 8 saat uyur - erdal demirkıran
aklı başında olan hiçbir insan, ömrünün üçte birini yastığa bağışlamaz.

bu kitap,
"erişkin bir insan günde en az 8 saat uyumalıdır." palavrasını ve / veya önyargısını kırarak 8 saat uyumanın bir alışkanlıktan ibaret olduğunu öğretmektedir. 4 saat uyuyarak 8 saat uyumuş gibi zinde uyanmayı da anlatan kitap, bunun nasıl yapılabileceğini öğretmektedir.


  1. yazarın ''ben dünyanın en akıllı insanıyım, yerim seni öss, sadece başbakan okusun, sıdaşı evlenme teklifi'' gibi ergen bünyelere hitap eden kitapları da vardır. çocuklardan uzak tutunuz uyarısı eklenmelidir.
  2. belki ben uykularımda yaşıyorum ! olamaz mı?
    (bkz: inception)
  3. hayır estağfurullah olur bu ben aptalım!
  4. uyumayayım da canımı sıkan şu iğrenç zamanlar geçmesin mi arkadaş? yaşamak için yaşıyorum şahsen ben. hiç uyumasam da, yirmi dört saat uyusam da hiçbir şey değişmiyor benim hayatımda. keşke sen de uyusaymışsın da bu kitabı yazmasaymışın hem.^::(^
  5. önermesini kabul ettiğimizi farz edersek, kabul erdalcığım bu kadar milyar insan aptal bir sen malsın. kabul lan.^:;)^
  6. yazarın uyku ile ilgili hiç araştırma yapmadan yazdığını düşündüğüm kitap. gerekli olan uyku saati kişiden kişiye, yaştan yaşa değişirken genel olarak çocuklarda 8-10, gençler de 6-8, yaşlılar 8-9 civarı olarak tavsiye edilmektedir. yine de kitapta bazı ünlü, başarılı kişilerin uyku düzenleri ile ilgili örnekler ilgi çekici olduğundan, bende olduğu gibi kısa süreli gaza getirebilir.
  7. yazarin power nap dedigimiz hedeye atifta bulundugu kitaptir. her babayigidin harci degildir.
  8. gerçekçi bir kitaptır. bir insan metabolizmasını alıştırırsa, sağlıklı yaşarsa günde 4 saat uyuyarak da normal bir yaşam sürebiliyor. uykudan feragat edilen zaman da kişinin yanına kar kalıyor.
  9. sloganı 'interaktif kültür ağı' olan bir platformda ciddi ciddi üzerine konuşulan bir kitap.