• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (9.13)
silmarillion - j.r.r. tolkien
tolkien'in en önemli çalışması olarak kabul edilen silmarillion, onun yarattığı dünyanın özüdür. kökleri hobbit'ten önceye uzanır ve yüzüklerin efendisi'nde şekillenmeye başlayan bir dünyanın yaratılış öyküsünü barındırarak, tüm tolkien eserlerinin üzerine yerleşebileceği bir yapı oluşturur. yaşamı boyunca üzerinde çalışmayı terk edemediği ve giderek büyüyüp gelişen bu eser ancak ölümünden dört yıl sonra oğlu tarafından yayımlanabildi. elflerin en beceriklisi olan feanorun yarattığı üç silmaril'in çalınmasıyla birlikte kadim dünyanın en kederli olayları gelişmeye başlar. silmarillion, elflerin tanrılara isyan ederek orta dünya'ya sürülmelerini; orada insanlar ve cücelerle birleşerek tanrıların en kötüsüne, morgoth'a karşı verdiği umutsuz savaşı anlatır.


  1. daha başlaması nasip olmadı ne yazık ki.tolkien'in diğer kitaplarından eksik yanının bulunmayacağını düşünüyorum.
  2. elimde bulunan ancak okumaya üşendiğim kitaptır.ne geçtigi evreni nede konusunu bilirim.
  3. lotr ve hobbit den sonra okunması gereken kitaptır. çünkü o soylu elfleri, cüceleri daha yakın hissetmek için kaynak hep lotr olacak. karakter anlatımları lotr gibi değil, o yüzden tanımadığınız bir elfin başından geçenleri okumaktansa o elfin kimin dedesi ninesi olduğunu bilerek okumak daha çok etkiler.
  4. sahaftan alırken dikkat etmediğim, elimdekinin ilk 60 sayfası olmadığından okuyamadığım kitap. ^:varolmayanlar^
  5. j. r. r. tolkien öldükten sonra oğlunun '' babamın eserini devam ettireyim'' düşüncesiyle derleyip yazdığı leş kitap.... bir serüvenin içine bu kadar sıçılır... herkes okuyupta över çünkü sıkar bu kitabı okumak . sıkar derken zor okursun anlamında değil. . okurken bayar , uykun gelir kelimeleri unutursun okuduğun yeri bir daha okursun anlamında.. lotr'a bak öylemi nasıl fark ediyor tolkien kalemi..
    okuduktan sonra da hava atarsın at amk havanı sanki okudun da başın göğe erdi.,.,
    birde şöyle bi düşünce tipi oluşmuş ; şimdi herkes anlamıyor ya bu kitaptan hani kafası karışıyo... sorun onda. yazık ona daha bi kitabı bile doğru düzgün okuyamıyor ezik insan.
    kısaca olmamış bu kitap olmamış. keşke herkes özgürce söyleyebilse...
    tolkien yazsaymış kimsenin kafası karışmaz, herkes bir kez okuduğunda anlarmış ayrıca bitmesin diye yavaş okurmuş...