1. siyaset denilen şeyin islamın doğasına aykırı olduğu kanısındayım. islam'da belli kurallar vardır ve bunun uyulması ve uyulmaması durumunda neler olacağı belirtilir. siyaset ise esnektir, bugün kü konjonktür de uygun olan söylemler farklı bir zaman diliminde uygun olmayabilir.
  2. kürtçülük'le birlikte türkiye'deki en tehlikeli görüş-gruptur. tehlikeli olmalarının sebebi şu: bunlar için bir sınır, haram yok. düşman kabul ettiklerine her şeyi mübah, elde etmek istedikleri her şeyi helal görebiliyorlar. hümanizmden söz edip çocukların ölümünü meşru görmek gibi, rüşveti haram görüp milyon dolarlık 'hediyeleri' kabul etmek gibi. güçsüz, azınlık oldukları yerlerde hak, hukuk, adaletten dem vurup güçlenince her türlü zorbalığı yapmaktan çekinmezler.
  3. toplum yönlendirmede üstüne yok. daha etkileyici bir şekilde ülkemiz insanı kontrol edilemez. nüfus planlama yok, şehircilik yok, sosyal devlet yok, hukuk ara ki bulasın.

    avrupa ülkelerinde sokaklara sadece doktoru gözetiminde çıkabilecek akıl fakiri insanlar, bu memlekette üçer beşer doğuruyorlar. nasıl yöneteceksin bunları? solcusu hayalperest, sağcısı psikopat.

    adamlar buldu bu açığı, mis gibi muselmancılık oynuyorlar memlekette 30 küsür senedir. biz böyle acziyet göstermeye devam edelim, garanti 30 sene daha buralarda olacaklar.
  4. islam'a yapilan en buyuk zulum.
  5. türkiye'ye fethullah hoca sayesinde gelmiş, ılımlı islam projesidir.

    not :amerika güdümlü.
  6. nüfusun %98.6 müslüman olan ülkemde %70'ini sünniler %20 alevi oluşturduğuna göre bence gayet normal bir durumdur, başka türlü kimsenin kanına giremezler.
    atatürkçülük ile belli kesim milliyetçilik ile belli kesimlerin oyunu alırken partiler adam çıktı ben hem atatürkçüyüm hem milliyetçiyim diyip aldı başını yürüdü, iyide yaptı. helal olsun
    ^:rte^
    (bkz: hedef 2023)
  7. islamiliği değil islamcılığı salık veren islam dinine mensup birtakım zümrelerin, islamı yaşamak yerine islam satmaya kalkmasına bağlı olarak islamın temel dinamikleriyle taban tabana zıt kurumlar içeren siyaseti islamla bağdaştırma çabası
  8. bunu savunanlar ayni zamanda bu isin tüccarligini da yaparlar.
  9. din olması durumundan mütevellit islam'ın siyasal olmaması mümkün değildir. keza din'lerin maksadı siyasettir.
    islam dininin siyasi arenada bir ağırlık unsuru olamayacağı ise 1. dünya savaşı sonunda açıkça belli olmuştur. hakeza türkiye cumhuriyeti tarafından halifeliğin lağvı, artık kullanışlı ve geçerli olamayaşından ötürüdür.
    günümüz türkiyesinde yürürlükte olan politikaların siyasal islam ile bağı, siyasi figürlerin müslümanlık iddiasından öte değildir.
    t
  10. günümüzde gerçekleşen şeydir
    siyasi terimleri ve aktörleri
    başörtülü bacı
    kefenli malaklar
    sağda solda eyyyy diye çıkışan dayı

    sahi bi ara r4bi4 cılar vardı ne oldu onlara
    jedi7