1. uzun boylu bir şahısın geleceğini kurtarmak için ülke temellerine dinamit döşeme isteğinin beyanatıdır.
    eğer böyle bir durum gerçekleşirse ülkemizin geriye dönüş şansı kalmayacaktır.

    ülkeye o kadar kötülük yaptılar herhalde bundan kötüsünü de yapamazlar.
  2. şöyle bir soruyu akla getirmiştir. muhaliflere vatandaşlık vereceğiz. ama aynı zamanda incirlik'i ruslara açıp bombalanmalarına izin vereceğiz. pyd' ye karşı ışid' i desteklememize rağmen, havaalanları bombalanan yine biz oluyoruz. biz ne yapmaya çalışıyoruz?
  3. izmir'in bir beldesinde tatildeyim. haliyle denize de giriyorum. halk plajını kullanıyorum. son 5-6 yıldır buraya gelirim. önceden yoktu böyle şeyler. iki gün önce denizdeyim. suriyeliler de var. konuşmalarından, davranışlarından belli oluyor zaten. 8-10 erkek kişi af edersiniz donlarıyla denize girdiler. öyle bir eğlence tarzları vardı ki 10-15 metre dahil etrafındaki herkes (tabii ben de dahil) oradan ayrıldı. gürültülü, bağırmalı çağırmalı ve böğürmeli bir eğlence şekli. biz de yeri gelince yaparız ama böylesini ilk defa görüyorum.

    plajın hemen arkasında yaya/bisiklet yolu var. yol üzerinde duran 3-4 suriyeli genç erkek birbirlerine "i love you" demeyi öğretiyordu.

    yine eşleri/kızları/kız kardeşleri vs. elbiseleriyle denize ayrı bir noktaya girdiler. onlar biraz daha sakindi.

    tüm bunlar yaklaşık 2 saat içinde plajda olup bitenler. yorum yapmadan gördüklerimi aktardım.
  4. referandum gerektiren durumdur. ama yaptım oldu anlayışı ile halledilecektir. mültecilere de ek yük getirecektir. vergi verecekler askere gidecekler vs. hükümet için artıları var. işsizliği arttıracağından dolayı enflasyon düşürmede kullanılabilir. oy havuzu olarak kullanılabilirler. iyi niyetle yapılırsa sorun çıkmaz. ama esas yapılması gereken ortadoğu ve suriye'de yıkıcı değil yapıcı politikalar benimsemektir.
  5. internete eriştikten sonra, oyun ve bazı platformlarda yarışlara girildi.
    bu yarışlarda, zekası, becerisi, azmiyle üstün olamayan bazı canlılar "multi" diye bir kavramı yarattılar. bir kişinin birden çok hesap oluşturup bunları yönetmesi demektir multi.
    suriyelilere verilen vatandaşlık bildiğin multidir. ve multi yapanın, tüm hesaplarının kapatılıp sonsuza kadar banlanması gereklidir.

    (bkz: hile) ya da (bkz: hüllle)
  6. ozumm
  7. bu duruma şaşıranlara şaşırmamak elde değil. bu kadar suriyelinin geri gönderileceğini herhalde düşünmüyordunuz. tabiki de hepsine vatandaşlık verilecekti. malum 3 milyona yakın sıcak ve temiz oy. oh mis gibi. eli kolu bağlı chomarlara ihtiyaç var bu ülkede. bakarsınız bizdeki chomarlar ekonomik kriz sebebiyle uyanır, bu yüzden böyle bir önlem almak şart.

    (bkz: başkanlık yolunda her şey mübahtır)
  8. bu ulkeyi arabistan yaptilar bi cahil suriyeliler eksikti. kendi ülkemizde ikinci sınıf vatandaş olduk. 10 sene sonra bunlarda baş kaldırır...toprak istiyoruz diye.