1. genişleye genişleye evren olanların derdi.
    (bkz: gavatizm)
  2. insanlığa çağ atlatacak olay ya da durum. nasıl tanımladım bilmiyorum. freudyen analizlerle açıklanmış zaten. bence de mükemmel. solidarizm bizim ülkemizde önemli arkadaşlar. swinger bu yüzden bu topraklarda yayılmalı. güzel ahlakı öğretir swinger. zaten swinger için pek çok erdem gerekli. fair play, özveri, empati, sağduyu, paylaşımcılık vs.
    sezgi
  3. insan bilmediği şeyden korkarmış. sütçü tüpçünün karısına sütçünün karısı dolmuşçuya muhatarın amca oğlu bakkalın oğluyla yatar. bunu herkes bilse de görmezden gelir. cuma namazında selamlaşırlar. swinger yapanlar gavat olur.

    cinselliği fazla önemsemeyen hayatın bir rengi olduğunu kavrayabilen insanların haz aldığı bir olay.

    bir kişiyi sahiplenmek o kişinin hakkını gaspetmektir. ben biriyle birlikteysem tüm hakları bana ait değildir. benim malım değildir. bende kimsenin özgürlüğümü elimden almasına izin vermem.
  4. eylem olarak eşini paylaşma olayı. benim tanıdığım biri de bunu yapıyor ve hiç rahatsızlık duymuyor önceden, kendisinin yapmayacağını düşünüyor ama kimseye de karışılmamasını savunuyormuş sonra kendini işin içinde bularak aslında karşı çıkmama sebebinin bu olduğunu farketmiş. bu arada kendisi gavat olduğunu söylememe gerek yok sanırım.