1. genel toplum kurallarınca absürd karşılanan her olayı, tercihi ve durumu irdelediğim gibi bu ilişki türünü de irdeleyip araştırdım. alelade bir embesil gibi; "gavatlık yea ehehe" diye yorumlayıp hayatıma devam edebilirdim fakat ben beynimi diğer organlarım gibi çalışır vaziyette tutmayı tercih ediyorum. bunun için bana madalya vermiyorlar fakat çalışan ve sorgulayan bir beyne sahip olmanın faydalı olduğu kanaatindeyim.

    biz de sürü halinde yaşayan her hayvan gibi toplum içerisinde belli misyonlara bağlı olarak varlığımızı sürdürürüz(bağlı olmayanlar marjinal diye tanımlanır). çoğu zaman bunu farketmesek dahi bilinçaltımız bunun farkındadır ve bu yükü taşır. bu misyonlardan biri de erkeğin güçlü ve iktidar sahibi olmasıdır. toplum erkeği böyle resmeder ve bu durum bilinçaltımızda da bu şekilde yer eder. swinger'ın bazı kişilerce tercih edilmesinin sebebi de budur. bu erkekler için erkekten beklenen bu güç yönetiminin yarattığı baskıdan bir kaçıştır. yani bu güç sisteminden illüzyonel olarak bir çıkış erkeğe bu sebeple zevk veriyor muhtemelen. seks asla sadece seks değildir. cinsellik bir çok şeyin en ilkel ve şiddetli dışa vurumudur. bdsm, swinger, grup seks ve daha niceleri salt cinsel tatmin için gerçekleştirilen eylemler değildir, psikolojik bir altyapıları vardır.
  2. ''yetiştirilme tarzı olarak muhafazakar bir toplum olan bizler için net tavır ahlaksızliktir.'' denebilir ve denmelidir ama diye başlanan bir şey var .şudur ki her konuda olduğu gibi zit açıdan düşünmek gerekli.bizim için büyük bir ahlaksızdır ama trans bireyler ya da homoseksuel ya da muhafazakar olmayan insanlar için normal olabilir.bu şuna benzemektedir .bir kesim için abdestsiz camiye girmek kötü birşey olarak görülürken bir kesim için bismillah denerek içki içmek normaldir.burda yine toplum farklılığı ortaya çıkıyor.eğer ki umursamayan bireyler isek bize ne der geçeriz.eğer rahatsızlığımiz da şekilci değil samimi isek bize kötü olan şeyleri gördüğümüzde uyarıp düzeltmekle yükümlüyüz. eğer başarı sağlanamazsak düzelmesini ümit eder bize zarar vermediği müddetçe yapacağımız bişey olmaz.
  3. dinimizde yeri yoktur.
    mutlu
  4. gavatlığın ingilizcede ki kelime anlamıdır
  5. her zaman söylerim bu hayatta önemli olan doğrular ve yanlışlar değil, mutlu ya da mutsuz olmaktır. eğer beni mutsuz edecekse doğruların ne işlevi var ? kurallarını benden önce yaşayan insanların belirlediği bir ahlaka uymak zorunda mıyım? bir kere geldiğim dünyada en hoşuma gidecek şekilde yaşamalıyım. o yüzden benim sınırlarımı ihlal etmiyorsa, canımı yakmıyorsa yapılmasının hiç sakıncası yok. bakın medeni insanlar ne güzel: swinger fest!!!
  6. eş değiştirme. sanırım seks sırasında istenmeyen durumlarda gerçekleşiyor. misal ayten'e seks sırasında hamdullah biraz fazla yüklenince ayten'in sırtından kütürt sesi geliyor ve oyuncu değişikliği yapılıyor. ayten out hayriye in tabelası kalkıyor ve seks kaldığı yerden devam ediyor. sonuçta ne demişler seks must go on !
  7. onca bozulan evlilik yeminlerinin ardından acaba doğru olan bu mu diye soruyor bazen insan,
    belki de tek eşlilik yok biyolojimizde bilmiyorum fakat, eğer tek eşlilik bir tabuysa bile benim yıkamayacağım bir tabu bu, fakat her halükarda aldatmaktan veya aldatılmaktan daha iyi sanırım.
    acı ama kesin gerçek olan bir şey var ki, hayat ne bize küçükken anlatılan masallar gibi, nede biz içindeki kahramanlar gibi.
  8. ben swing olabilirim de eşimi kimseyle paylaşmamm şaka bir yana her türlü fantazi olabilir de bu swinger olayı biraz üzücü, eşim bana swinger yapalım dese kıskanırım beni sevmiyor falan ajsjs ama başka şeyler neden olmasın.