• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.68)
the shawshank redemption - frank darabont
genç ve başarılı bir bankacı olan andy dufresne, karısını ve onun sevgilisini öldürmek suçundan ömür boyu hapse mahkum edilir ve shawshank hapishanesine gönderilir.


  1. benim de en iyiler listemde olan film. defalarca seyretmişimdir. aldığı övgüleri hakettiğini düşünüyorum ancak gelmiş geçmiş en iyi film denmesi bazı filmlere haksızlık olabilir.
    papillion bence bu filmden daha iyi bir filmdir.
    symek
  2. izlediğim ve izlettirdiğim en güzel filmler arasındadır fakat imdb 1. sırada oluşunu "herkesin imdb 1. sırasındaki filmi izleyip beğenmeme ihtimali olmadığını düşünüp yüksek puan vermesinden kaynaklandığını sanıyorum." yani çok beğenildiği için çok beğeniliyor.
    zfc
  3. evet, güzel film. çok güzel bir hikaye ancak imdb'de 1 numara oluşu çok da haklı olmasa gerek, ha hafız?
  4. çay kaşığıyla hapishane duvarı kazmasına takıldığım film. yanı yeterince azimli olursan sicarak değil ama kaşıkla duvarı delebilirsin mesajı veriyor olsa gerek.
  5. aldığı puanı hak eden bir film mutlaka izlenmeli
  6. imdb'nin ilk yıllarına tekabül edilen yıllarda çekilmesi ve gişede yapımcısının yüzünü güldürmesi, izleyicilerin duygularına hitap etmesi- 90'lar baz alındığında bittabi- yönünden hala liste başında olduğunu tahmin ettiğim klasik olamayan fani filmdir.
  7. ilk 10'da olması gereken ama ilk sırada olmayı haketmeyen filmdir.
  8. filmin castı yapılırken yönetmen red rolü için "bu rolü sadece morgan freeman oynayabilir "der ve böylelikle kitaptaki kızıl saçlı irlandalı'yı filmde morgan freeman canlandırır
  9. yıllardır imdb sıralamasında ilk sırada olmasına anlam veremediğim film.

    gerek oyuncu kadrosu gerek olay kurgusu çok iyi ancak yeri ilk sıra değil.orayı hak eden daha güzel filmler var.

    (bkz: the dark knight)
    (bkz: the matrix)
    (bkz: inception)
    (bkz: interstellar)
  10. dünyanın bazen çok uzun vadede de olsa kendi içinde bir adaleti olduğu fikrini verdiği için çok sevildiğine inandığım film. ve sanırım ne yazık ki bu tema ancak filmlerde gerçek