1. mesut
  2. şahsıma göre ülkede olan olaylar yüzünden karalar bağlamanın bir mantığı olmadığından gayet normal eylem.
  3. ülke uzun bir zamandır kan gölünde zaten yeni olan bir şey değil, yıllardır bunlarla yaşıyoruz. artık üzülmeye mecalim kalmadı, hayatı bir şekilde yakalamamız gerekiyor. bu süreçte de yapabileceğimiz en iyi şey kendimizi geliştirmek olmalı,bu tarz ortamların bu açıdan faydalı olacağını düşünüyorum. böyle bakarsak olaya sinema tartışılmasında bir sakınca olmadığını düşünüyorum.
  4. sabahtan aksama ulkenin halini dusunup uzulursek hepimizin ruh sagligi alt ust olur. ulke bir gun kurtuldugunda bu bok cukurundan, saglam insanlara ihtiyac var...
  5. hiçbir şey aniden olur değil, olurken bakmamayı seçersin sadece. sonra her ne olduysa hep birlikte bakmadığımız için görmemişizdir. üzerimize alınmadığımız, suçladığımız her şeyde parmağımız var. içinde bulunduğumuz durumu filmler şarkılar hakkında susunca iyileştirebilecek değiliz. fakat yargılamamak bir mihenk taşı.
  6. manipülasyona açık başlık. hatta tek açılma amacı da bu olabilir. üzerinde epey düşündüm bu mevzuunun ve vardığım sonuç şu:

    şimdi ülke olarak bu saldırının tekrar etmemesini istiyoruz değil mi? bunun için ben, sıradan bir vatandaş olarak öncelikle oyumu bunlara vermeyebilirim, ancak yakın zamanda seçim yok bu uzun vadeli çözüm.
    ikinci olarak farkındalık yaratabiliriz. yani hemen sansürlemelerinden tekraren anladığımız kadarıyla bu adamlar sosyal medyadan korkuyor. o zaman twitter, facebook, youreads vb. platformlar aracılığıyla farkındalık oluşturabilirim. ihmale dikkat çekerim. ancak o zaman hatayı tekrar etmeme ihtimalleri var. bunu da yapmaya çalışıyorum.

    bu ikisini de yapmadan instagram da siyah fon paylaşabilirim ki bu başlığı açan yazarın inandığı, saldırıları engelleyeceğini düşündüğü çözüm bu sanırım. çok üzgünüm, kahroluyorum temalı giriler, yazılar yazabilirim.

    şimdi bu iki farklı davranış halinden hangisi daha makul olur? bence herhangi normal bir insan ilk betimlediğim davranışları yaptıktan sonra sinema yorumu da yapsa survivor da izlese vatana millete diğer gruptan daha fazla yardımı olur. bakmayın siz birlik beraberliğe çok ihtiyacımız olan şu günlerde lafına. bu adamları eleştirmezsen hiçbir şey yapmazlar. bizim akan kanımız zerre umurlarında değil bunların. kendi saltanatları haricindeki mevzuuları önemsemiyorlar. hal bu iken ülkenin mantıklı insanlara ihtiyacı var. bu adamların bilmem kaçıncı kez seçilmesi de sağ kesimin geleneksel yaralarının deşilmesinden, duygusallığından oldu. bizim artık mantıklı düşünmeye ihtiyacımız var.
  7. kapısının önünde silahlı çatışma çıkmışken evde entri giriyor olmak eyleminin gerçekleştiğini sanan sahte duyguların insanlarının ziyadesiyle negatif tepkiler göstermesine sebep olur. bu kişiler, her güncel olay gerçekleştiği an adeta bir moda akımı gibi facebook profil resimlerini değiştirecek olan kişilerden başkaları değildir
  8. insanları tek tip bir bakış açısı ile değerlendiren bir anlayış sahibinin açtığı başlık.
  9. başka bir konuda yazmakla arasındaki farkın çok yakından bakmadan anlaşılmasının zor olduğu durum. sanki buraya bombalama hakkında yazı yazınca çok şeyi değiştirdiğini düşünen yazarları ortaya koyan başlık.
  10. ülke kan gölüne dönmüşken sinema hakkında yorum yazmak

    geçen günlerde bir t-shirt aldım. üstünde koskocaman grey yazıyor altındaysa it's new black!

    bunu neden anlattım onu açıklayayım.

    bu hayatta siyah(kötü) ve beyaz(iyi) insanlar vardır.(deri rengi değil) bir de gri insanlar. bu gri insanlar bana dokunmayan yılan bin yaşasın modunda takılırlar genelde. halbuki şunun bilincine varmalılar artık; bu kadar tepkisiz kalmak siyah insan olmaktan farksız. onun içindir ki ''gri: yeni siyah''

    edit: eski bir gri insan. bir t-shirt yazısı işte insanı böyle değiştiriyor sevgili arkadaşlar.