1. şehirlere bombalar yagardi biz durmadan sevisirdik
    seed
  2. olayların akışı beni takmıyor.
  3. oldukça normal bir eylemdir. ülkenin kan gölüne dönmesi ile sinema hakkında yorum yazmanın buluşabileceği ortak bir payda yoktur. belki yazanın kafası o an yazma işiyle ilgilenemeyeceği şekilde ülkenin kan gölüne dönmesi ile meşgul olabilir. anlaşılır bir durumdur.
  4. sinema, tiyatro ve sanatın diğer türleri ile de yeterince ilgilenseydik zaten ülkede bombalar patlamazdi.
  5. toplumun cehaletinin, yanlış seçimlerinin ve malum partinin yaptıklarının bedelini ölen insanlar çekiyor.

    yıllardır ses çıkaran yok, değişen hiçbir şey yok.

    bizzat akp'nin kural tanımaz, her türlü yanlış politikasına destek olan bu toplumun çoğudur.

    suçlu olan da bu insanlardır.
  6. 13 mart 2016 terör eylemi(*:13 mart 2016 ankara patlaması) sonrasında, ülkece yas tuttuğumuz farz edilerek; kültür - sanat içerikli paylaşım yapmanın uygun olmadığı, düşüncesinin irdelendiği başlık.

    bireylerin 'yas' anlamları, geçmiş yaşam tecrübeleri ve içinde yaşadığı kültürel ortama göre değişiklik gösterir.

    bu konuda prof. dr. vamık volkan, hülya polat'ın anlatımıyla şöyle der:
    “ölüm kayıpların en somut ve en acı olanıdır. ölüme karşı verdiğimiz tepkilerimizde farkında olmaksızın, geçmişimizdeki yarım kalmış, dayatılmış ya da aceleye gelmiş ayrılıklarımızın bilinçaltımızdaki kalıntılarını da bir arada yaşarız. yas tutma, sadece ölüme karşı verilen bir yanıt değildir. yas tutma herhangi bir yitim ya da değişikliğe verdiğimiz psikolojik yanıt ve iç dünyamız ile gerçeklik arasında uyum sağlayabilmemiz için yaptığımız uzlaşmalardır. yitim, aile yadigârı bir küpe olabileceği gibi; bir eş, bir sevgili, bir dost, bir umut, bir ülkü, bir vatan hatta eski bir kendiliğimiz bile olabilir,” (bkz: gidenin ardından)

    bireylerin duygu durumlarını ve tavırlarını eleştirmeden önce duygusal tepkilerin değişik olabileceğini göz önünde bulundurmalıyız.

    edit: imla
  7. ülkede maalesef bu tip durumlar ilk defa yaşanmamaktadır. kimileri görümce ziyaretine giderken, ki asıl konu bu olmalıdır. burada kafa dağıtmak için yazan yazara taş atmak, görümce ziyaretine giden kişiyle aynı zihniyette değil midir, özgürlük konusunda?
  8. tam sınırda yedek subay olarak gorev yaparken,çatışmanın içerisinden bedelli askerliğin çıktığını öğrenmiştim.nasil olur dedim.biz burada böyleyken insanlar acayip tepki gösterir bedelliye dedim.:)
    kimsenin umrunda değildik. hiç de olmadık. ne yapalım vatan sağolsun.
    maalesef ateş düştüğü yeri yakıyor.
    öyle olmasaydı, bu başlığı açan yada savunan arkadaşların "o savaşırken biz parayla mı askerlik yapacağız "diye başlık açmaları gerekirdi.
    bu arada patlamadan sonra canım hiç bir şey istemiyor.sadece film değil
  9. bu ülkenin bu durumlara gelmesinin sebebi ilk olarak cinselliğin üzerimizde oluşturduğu gerginlik ikinci olarakta entelektüel muhabbet dönmemesi. o kadar boşuz ki futbolda bile maçın futbolunu değil gergin anlarını tartışırız.

    tabiki biraz mübalağa ettim ama şartlar ne olursa olsun insanımızın sinema kitap konuşması tartışması gerek. politik ve insani konularda yapılan aptalca veya duyarlı yorumlar yerine hastane de kan verirken sinema tartışmak daha yararlı olacaktır.