1. bende çok derin olmasa da bir soy ağacı mevcut, devletin elde ettiği bilgiler ile karşılaştırmak isterdim aslında.
  2. aslında bende pek olmayan meraktı. geçen gece işle ilgili gördüğüm bir kabustan 04:30'da uyanınca şansımı deneyeyim dedim, oldu. ben sadece dede tarafım mübadeleyle geldi sanıyordum, babaannemin ailesi de öyle gelmiş. anne tarafım bayağı stabil yalnız, onlara çektim galiba :)
  3. aynı meraktan babamda da var. yıllar önce halletmiş. gitmiş taa rusya’lara. tabii bunun peşinden gitmememiş canım. gitmişken öğrenivermiş.
    parov
  4. yok merak etmeyin herkes yunan göçmeni değil 1800'lerden süregelen soyumda kimse tek bir şehirden dışarı mı çıkmaz ya öyle ki ilk ben çıkışı yapmış ve istanbul'da doğmuşum. vay arkadaş ne vizyonsuz bir soya sahipmişim ya soysuz falanmışım hatta bu ne aşırı keyfimi kaçırdı bu olay. ilk çocuğumu italya'da abd'de falan dünyaya getirip bütün leş sistemi bozacağım.
  5. kendimi bildim bileli babamda var bu merak. e devletten bakıldığını öğrenince babama müjde vereyim dedim açtım hemen okudum babama ama verdikleri üst soy babama çerez bile olmadı. 1840 doğumlu büyük dedenin dedelerinden başladık anne tarafından büyük dedelerden hangisi hangisinin kaynı eltisi onları anlatmaya başladı. nüfus müdürlüğü babamın üst soy yan soy bilgisine yetişemedi. neyse ki adem babayla havva anneye gelemeden tükendik. ben ikinci kuşak kuzenlere yetişemezken sen o kadar insanı nasıl hatırlıyosun kim kimin nesidir nasıl hatırlıyosun be adam.
  6. ben de nasibimi aldım sonunda.. macahel'i çok merak ediyordum ama artık resmi olarak da oralara kadarmış diyorum. arada belgesellerde görünce, heyecanlanıp imrenirdim.
  7. dedesini ziyaret etmeyenlerin dedesinin dedesini öğrenmek için can atması da ayrı bir ironi...
  8. köyden çıkmamışız sıkıntı yok.. köylülük atadan kalma bende.. hhhhh
  9. alt soy temiz çıktı ehehehe diyenlere denk geldim, geliyorum. sevgilimle öpüştük hamile kalır mıyım heyecanının bir başka türlüsü, erkek versiyonu.

    evlilik dışı offspringlerin nüfusa kaydı baba kabul etsin etmesin babalığın tespiti davası sonucu/kararıyla olur. tarafların beyanlarından bağımsız mahkeme dna testi ister. yani demem o ki acaba çocuğum var mı heyecanıyla açmak eblekçe bir heyecandır. önce mahkemeye çıkılır sonra dna testi yapılır.
  10. üst soyu boş ver birader.. alt soyuna bak sen..

    senin haberin olmayan gayrı meşru bir alt soyun var mı? günün birinde "biyolojik babam sensin" diye biri gelir de kapına dayanır mı? miras hukukunda alt soy karmaşası yaşanır mı? diye tedirgin ol...