• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.75)
v for vendetta - james mcteigue
v olarak bilinen maskeli bir adam, geleceğin totaliter rejimle yönetilen ingilteresi'nde korkuyla sindirilmiş halkına egemenliği geri verebilmek için şiddete başvuran biridir. v ingiltere halkını, kendisiyle guy fawkes günü olan 5 kasım’da parlamento’nun çevresinde buluşmaya davet eder.


  1. "yüzünde maske olan birine adını sormayacak kadar zeki bir kadına benziyorsun."

    duygusunu izleyiciye geçiren filmlerden, dolayısıyla benim kıstaslarıma göre başarılıdır.
  2. bu filmin beni en etkileyen yanı müzikleridir efenim.
    haggard - herr mannelig
    behind this mask there is more than just flesh. beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof.
  3. !---- spoiler ----!

    dans edilemeden yapılan devrim yapılmaya değer değildir.

    !---- spoiler ----!
  4. filmi izlemeyen birini gördüğüm zaman afallıyorum nasıl izlemedin diye tepki veriyorum. bu filmi izleyip anlayan her kişi şanslıdır benim gözümde. film arşivimde özel bir yeri vardır ayrıca.
  5. hedefe giden her yol mübahtır mantığında, sağı solu patlatarak özgürlük savaşı verdiğini iddia eden pelerinli, maskeli terörist. sözde davası için, masum, sivil, çoluk çocuk demeden herkesi namlunun önüne süren dallama.
  6. efsane replikleri olan efsane film.

    !---- spoiler ----!

    - neden ölmüyorsun
    - bu maskenin altinda etten ve kemikten daha fazlasi var. bu maskenin altinda bur fikir var. fikirlere kursun islemez.

    !---- spoiler ----!
  7. acele edin ve defolup gidin. oturumunuzu sonlandırmaya geldim. meclisi yaptığınız her icraat ile kirletmenize ve şerefsizleştirmenize artık kalıcı bir son vermeye geldim. siz ki fitneci, fesatçı, meclis üyeleri, siz ki iyi bir hükümet olmak dışındaki her şeysiniz! kiralık sefil yaratıklar, zavallılar, ülkenizi en küçük şahsi çıkar adına satılığa çıkaranlar, birkaç kuruş için tanrı'ya ihanet edenler, içinizde bir parça da olsun erdem kalmadı mı? bir parça vicdan da mı yok? atım kadar bile dindar değilsiniz! altın sizin yeni tanrınız olmuş! satılığa çıkarmadığınız bir değer bile kalmadı. ulusunuz adına iyi bir şey düşünemez misiniz? sizi çıkarcı sürüsü, bulunduğunuz bu kutsal meclisi, varlığınızla kirletiyorsunuz! tanrının kutsadığı bu meclisi, ahlak yoksunu davranışlarınızla hırsızların ini haline çevirdiniz! halkın size verdiği yetkiyi kötüye kullandınız. halkın umutsuz dertlerine çare olmalıydınız, kendiniz halka en büyük dert kaynağı oldunuz! ama ülkeniz beni asırlardan beri temizlenmemiş bu ahırı temizlemeye çağırdı! bu gücü de bana tanrı verdi. bu şeytan ocağını yönetmeye geldim. vay halinize! şimdi derhal defolun! acele edin rüşvetin köleleri! acele edin, gidin! süslü saltanat eşyalarınızı alın ve defolup gidin!


    oliver cromwell
  8. her 5 kasimda izlemeye calistigim film. ayrica gezi olaylarinda tekrar izlemistim ve baskici rejimi orada tekrar gordum bilmem anlatabildim mi
  9. o da bişey mi herifler filmini cekerken biz filmi bizzat yaşıyoruz amk .. v başkanı bekliyoruz ama kimse çıkmıyor.. sarı saçlı mavi gözlüm nerdesin !?
  10. ilgili kişinin türkiye şubesi nerede bilen varsa söylesin?