• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.62)
westworld
iki konuk ileri teknolojinin kullanıldığı bir eğlence parkında vahşi batı macerasına çıkar. parktaki insanlar robottur ve park roma, vahşi batı ve ortaçağ dönemlerine benzetilerek sahici bir hayat yaratmak amacıyla tasarlanmıştır.
merkezi bilgisayar sistemi bozulunca robotlar zincirlerini koparır ve parkın iki konuğu robot bir silahlı soyguncu tarafından takip edildiklerini fark eder.
west world ya da batı dünyası, yapay bilincin ve suçun geleceğinin ortaya çıkmasıyla ilgili karanlık bir yolculuğu anlatmaktadır.


  1. son zamanlarda ilaç gibi gelmiş mükemmel dizidir. bu nolan kardeşlerden biri neyin içindeyse beğeniyorum zaten.

    dizi insanı sürekli sorgulamaya itiyor. irade, determinizm, tanrı, kutsallık, bilinç, algı, güç.. hepsi diyalogların arasına göndermelerle birlikte serpiştirilmiş durumda. bazı repliklerden sonra durdurup düşündügüm çok oldu mesela. böyle diziler sevdiriyor kendini. çok yavaş aktığı gibi eleştirilere var ve hiç katılmıyorum onlara. bence tamamen kıvamında ki son üç bölümde hızlanıyor senaryo zaten

    !---- spoiler ----!

    ayrıca en etkileyici sahne bernard ın " o zaman bizimle sizin aranizda ne fark var ?' diye sorduguydu bence.

    !---- spoiler ----!
    kup
  2. !---- spoiler ----!

    "bilinçlenen" robot bar fahişesinin kaçış planları sonrası bernard'la diyaloğunda bernard şöyle der: biri sana yeni görev vermiş. yeni görevin, kaçış!!!

    peki bu durumu kabul ediyor mu? tabii ki hayır. kendi kararlarımı kendim veriyorum diyor.



    !---- spoiler ----!

    uykuda olanın alametifarikası uykuda olduğunu bilmemesidir.
  3. 2. sezonu 2018'de gelecek olan, 2016'nın bence en büyük başarısı olan dizidir. 1973 yapımı aynı adı taşıyan westworld filminden esinlenilmiş olup, karakterler ve geçen olaylar tamamen alakasızdır.

    diziyle alakalı inceleme ve yapay zekalar hakkında biraz daha okumak isterseniz : westworld
  4. antony hopkins filan tamam da asıl evan rachel wood için izlenebilecek dizidir. kadın oyunculuğun hakkını fazlasıyla vermiş. o mimikler o ses tonu nedir öyle ya.

    hele hele acı ile ilgili replikleri. şimdi tamamını hatırlamıyorum yazamıcam ama 4. bölüm başındaki repliklerini dinleyin. ben tekrar duymak için ara ara izliyorum.
  5. charlotte hale in 2 düşük yetkiliyi kullanarak kendi farkındalığını attırabilme saçmalığından sonra bıraktım.katlarda keyfince geziyor bu adamlarla.etrafı gözlemliyor.kimse bir şey demiyor sizin yetkiniz bu kata yetiyor mu bu robotla burada işiniz ne .
  6. hakkında yorum yapanların önce spoiler tagını kullanması gereken dizidir.

    dizinin esprisi aksiyon değildir, robotların neyi nasıl alt ettiği de değildir dizinin esprisi hatıra verilen her nesnenin bilinç sahibi olabileceğidir.
  7. bende bir arkadaş tavsiyesi ile izlemeye başlayıp 1. sezonu bitirmiş olduğum güzel dizi.

    !---- spoiler ----!

    sezon finalindeki yarattığı kaos bende fazlasıyla merak uyandırdı. genede umarım william sağsalim yaşamaya devam eder dizi de en beğendiğim karakter kendisi

    !---- spoiler ----!

    2. sezonu 2018'de olacakmış sanırım, neyse bekleriz bizde daha önümüzde (bkz: game of thrones) ile (bkz: the walking dead) var tabi ülkede nefes almak ve canlı kalabilmek mümkün olursa..
  8. j.j. abrams'tan ötürü müdür nedir çok fena lost kasan dizi.

    hep bir "meğerse bu bunu buymuş, bunun da ne olduğu belli değil." minvalinde ilerlemekte bölümler.

    yalnız robotların oyunculuğu iyi gayet. o donmalar, boş bakmalar filan, güzel olmuş.

    ama yine diyorum, atın fava bekleyin, tıpkı lost'taki gibi çok fazla soru işareti, havada kalan şeyler ve bu havasa kalanlardan bir tane daha dizi çıkacak kadar malzeme olacak.
  9. "bilinç nedir, insanlık denilen olgu nerede başlar" gibi ağır felsefi kavramlar bir dizide bu kadar mı güzel işlenir dedirten baş yapıt. aksiyonları eleştirenler olmuş. diğer diziler gibi değerlendirmemek ve eleştirileri buna göre yapmak gerek. umarım diziyi uzatacağız diye saçmalamazlar. keşke tek sezonluk bir dizi olarak tadında bıraksalardı dedirtecekler gibi geliyor.
    ramin djawadi müziklerde yine sanatını konuşturmuş. exit music favorim. ayrıca house of the rising sun, black hole sun, paint it black ve no surprises coverları izlerken tebessüm yaratıyor.

    robert ford'un paylaştığı anı da şurada dursun.

    ------ spoiler -------------

    a greyhound is a racing dog. spends its life running in circles, chasing a bit of felt made up like a rabbit. one day, we took it to the park. our dad had warned us how fast that dog was, but we couldn't resist. so, my brother took off the leash, and in that instant, the dog spotted a cat. i imagine it must have looked just like that piece of felt. he ran. never saw a thing as beautiful as that old dog running. until, at last, he finally caught it. and to the horror of everyone, he killed that little cat. tore it to pieces. then he just sat there, confused. that dog had spent its whole life trying to catch that thing. now it had no idea what to do.

    -------- spoiler -----------
  10. western temasına burun kıvırıp izlemekte geç kaldığım dizi
    ford karakterini yaratırken huxley nin brave new word ünden esinlenilmiş gibi geliyor

    ayrıca tazı metaforuna aşığım resmen
    !---- spoiler ----!

    a greyhound is a racing dog. spends its life running in circles, chasing a bit of felt made up like a rabbit. one day, we took it to the park. our dad had warned us how fast that dog was, but we couldn't resist. so, my brother took off the leash, and in that instant, the dog spotted a cat. i imagine it must have looked just like that piece of felt. he ran. never saw a thing as beautiful as that old dog running. until, at last, he finally caught it. and to the horror of everyone, he killed that little cat. tore it to pieces. then he just sat there, confused. that dog had spent its whole life trying to catch that... thing. now it had no idea what to do.

    !---- spoiler ----!

    shaw un dediği gibi 'there are two tragedies in life. one is to lose your heart's desire. the other is to gain it.'