1. bilemiyorum da bana sevgi gibi geliyor.
    her insan bi şekilde mutludur. bazen sevgi yolunda, bazen sevgiyle beraber. neyi sevdiğin ise sana kalmış.
  2. "hayat kısa, kuşlar uçuyor..."
  3. uzun süre düşünmekle beraber şahsımı gerçekten tatmin eden bir sebep bulamadığım durum.işin ilginç olan kısmı ise bunu söyleyebilecek kadar açık sözlü olmama rağmen ısrarla yaşamaya da devam etmem. bu noktada da bu cevapları bulmak için yaşamam gerekliliği ortaya çıkıyor. sonuç olarak kendimle defalarca kez çelişmeme yol açan ironik sebeplerdir.
  4. ölmek için sebebin yoksa yaşarsın. bu kadar basit. başka izahı yok.
    psk34
  5. ölmeye cesaret edemiyor olmak
  6. pek çoğunun hayatta mutlu olmadığı doğru ama ölünce de mutlu oluncak gibi bir vaat ya da bilgi yok aksine ölünce ne olacağı meçhul bu belirsizlik yerine yaşamaya devam edip mutlu olma ihtimalne sarılmak daha mantıklı geliyor. sütelik kendin için yaşamasan bile seni seven ve ölümüne üzülecek insanları da düşünmek lazım herkesin arkasından gözyaşı dökecek üzülecek az da olsa insan vardır. kimisi için ailesi kimisinin arkadaşları hatta kimisinin evcil hayvanı kendin için yaşamak için sebep görmesen de arkada bıraktıkların için yaşamaya değer bence. kaldı ki hayat intihar edecek kadar da kötü değil yeter ki sebep bulmaya çabalayın
    wtf
  7. bilinmezlik cazip kılıyor biraz da. bir saat sonra ne olacağını bilemiyorsun. heyecanlandıran bir şey olabilir, üzen bir şey olabilir veya çok sevinecegin bir sey olabilir. bunu bilemezsin, hislerini dinleyen biriysen hissedebilirsin ama tam olarak bilemezsin. futbol maçı izlemek gibi 22 futbolcu var donanimlarini geçmiş performanslarını vs. biliyorsun ama gene de dunya uzerinde milyonlarca insan gibi sende sonucu bilmeden sadece an'da kalarak izliyorsun.
  8. tamamen belirsizlik ve meraktan olsa gerek,

    başlıca ortalama türk insan hayatını ele alacak olursak;

    -üniversite sınavları sonucunda kazanıcağın okul,
    -tuttuğunuz takımın başarılı olup olamayacağı ve sonucunda yaşacağınız durum,
    -evlenip evlenemeyeceğinizi merak etmek, hadi oldu da evlendin, nasıl bir evlilik yaşayacağını görmek
    - hobileriniz varsa bunları devam ettirmek veya geliştirmek, genişletmek (neyse artık)

    ya da çok sevdiğiniz çekirdek bir aileniz vardır, yaşamınıza son verip onları üzmek istemiyor da olabilirsiniz ömür boyu onları ızdırap içinde bırakmak gibi.

    işte bunlar hep belirsizlik..
  9. dünyadaki her şeyi görmek için.ee yaratıcı yaratmış bizede görmek düşer.görülecek bir şey kalmayınca giderim.
  10. yaşamaktan sapıkça bir zevk alıyorum.