1. dostlar daha önce yazmıştım ancak sanırım doğru kişiye ulaşamadım. aranızda ingiliz dili edebiyatı ya da ingilizce öğretmenliği mezunu olan var mı? 5 dakikalık bir çalışma için yardımınıza ihtiyacım var.
  2. bugün eve geldiğimde rezalet bir manzarayla karşılaştım. çatıda önceden kırılan birkaç kiremitin arasından su sızıyordu bir iki yıldır çatı katına. bugünkü sağanak sonrası olay daha da artmış. evdeki odaların 3ünde tavanın bir yerinden su damlıyor. her odada bir yer olsa da onlardan biri yatağım. evde abimle birlikte kalıyorum ama o şehir dışında. ev sahibiyle o muhattap oluyor. ev sahibini aradığında aldığı cevap "bir ara gelip bakarız (yıllardır gelmedi o ara), beğenmiyorsanız çıkın". zaten birçok problemi olan evin bir de bu sıkıntısı çıktı ve biz her problem belirttiğimizde aynı cevabı alıyoruz. kiracı hakları gibi konularda bilgisi olanlar varsa ufak bir yardımcı olabilirlerse çok sevinirim. yavaş yavaş kışa geldiğimiz bu günlerde ev taşımak kolay değil çünkü.
    jimi
  3. belirli bir ücret karşılığında ses kaydını deşifre edip yazıya dökebilecek olanınız var mı?
  4. merhaba arkadaşlar.

    sabahattin ali'nin kuyucaklı yusuf kitabı hakkında bir ödev hazırlamam gerekiyor. çevremdeki herkesten fikir almak niyetindeyim. çok kısa bir iki sorum olacak. yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
  5. değerli arkadaşlar selam,
    bugün maaş kartı açtırmaya gittiğim bankada kredi kartı istemeyip hakkımı aradığım için banka personeli tarafından senli ve beni küçümseyen cümleler ile karşılaştım, dalga geçer gibi konuşmalar, yaka kartı olmadığı için kimlik bilgilerini bilmiyorum ancak öğrenebilirim. hukuki süreç başlatsam ne gibi bir sonuç çıkar sizce? derdim konuşma üslubundan çok hakkımı aradığım için takınılan tavır. destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
    yakgule teşekkür ederim. mesajı için.
    @soncizirti ya teşekkür ederim, desteği için.
  6. daha önce resim dersi almış kardeşim için bursa'da yetenek sınavlarına hazırlanmak için atölye aradığım ağdır.
    kardeşim 2017 - 18 yetenek sınavlarına girmek istiyor. bir tanıdığı olan varsa yardımcı olmasını rica ediyorum.
  7. Evde bulduğum ve arkasında babil.com damgası olan şu defterin üzerindeki abimizin kim olduğunu bilen varsa kızıllandırabilir mi lütfen?
    defter

    Edit:'malcolm x'.. yardımcı olan arkadaslara teşekkürler (:
  8. psikolojik bir ölçeğin geçerlilik güvenilirlik çalışması kapsamında, formun pilot uygulaması için 56 soruluk anketi cevaplayacak ve sorular hakkında fikirlerini paylaşacak kişiler aranıyor.

    edit: okuduğum mesajlar okuduktan sonra nedenini anlamadığım bir şekilde silindi. bana mesaj atıp geri dönüş alamayan arkadaşlara ulaşamadım.
  9. kazakistan hakkında​ yardımcı olabilecek yardımseverler aranmaktadır.
  10. bu aralar felsefeye merak sardım. şunu kesin okumalısın şeklinde kitap önerisi olan varsa şimdiden teşekkür ederim.
    raj