1. abi
  2. merhabalar. gerek facebook gerekse buradan grupla ilgili geri dönüş alamıyorum arkadaşlar. grubun hala yaşayıp yaşamadığından bile şüphe duyacağım bir iki arkadaşımızla iletişimde olmasam. bu sebeple rica ediyorum ki bana mesaj atarak hala buralarda olduğunuzu belli edin. belli ki sayımız baya azalmış olacak ama en azından bu güzel etkinliğe devam edelim
  3. herkese iyi geceler
    aslında kitabımız ayın altısında belirlenmişti ama sanırım teknik aksakıklar sebebiyle siteye giriş yapamadım.bunun için hepinizden özür dilerim. anket sonucuna göre bu ay okuyacağımız kitap harper lee'de bülbülü öldürmek. iyi okumalar diliyorum hepinize.
    sevgiler
  4. -------!!!!!dikkat!!!!!-------
    arkadaşlar herkese iyi akşamlar. sizlere bazı durumlardan ve aldığım kararlardan bahsetmek istiyorum.
    grup olarak elimizden geldiğince okumayı ve buna paralel olarak paylaşımlarda bulunmayı hedefliyoruz. ben de bu işe elimden geldiğince katkıda bulunarak organizasyonu yönetmeye ve kitap öneri anketlerinin zamanında açılması, kitaplarla ilgili paylaşımlar konusunda sizleri teşvik etmek vs gibi şeylere iştigal oluyorum. ancak bu iş her geçen ay daha da zor bir hale geliyor. zira grup üyelerine ulaşmakta fazlasıyla zorlanıyorum. gerek buradan gerekse siteden mesaj atmama rağmen geri dönüş alamıyorum.
    facebookta üye sayısının yüzü aşkın olmasına rağmen atılan postların 50 civarında kişi tarafından görüldüğünü farkediyorum. aynı şekilde kitaplarımızı belirlediğimiz anketlere katılımın da ne kadar az olduğu yalnızca ben değil sizler de fark ediyorsunuzdur.
    işte özetlediğim bu sebeplerle ve fazlasıyla sevdiğim bu etkinliği daha kolay yönetilebilir hale getirmek adına bu ayın kitap anketinde oy kullanmayan üyeleri gruptan uzaklaştırma kararı aldım. oldukça radikal bir karar olduğunun farkındayım ancak az kişi olsak bile kaliteli bir ortam yaratabileceğimizi umuyorum. dileğim bu konuda benimle aynı fikirde olmanız yönünde. grupta şu an aktif olamayan ancak daha sonra olabilecek arkadaşlar durumlarını bana bildirirlerse bu konuda gerekli düzenlemeleri yapacağım.
    --------!!!!!dikkat!!!!!------
  5. --abi
    --deanmoriart
    --drunkard seesheaven
    --latveria turizm bakanı
    --lord of the nicks
    --merc
    --president
    --ruhsuzkozmonot
    --sefillik in situ
    --shaman
    --the man from earth
    --wrongside
    --aliveli
    --antitez abi
    --bona dea
    --nazlinur
    --syhlmsz
    --saoirse
    --maria puder
    --nazlinur
    --trumpeter
    --higginbottom*
    --cafune*
    --mektup bekleyen albay*
    --unununyum*
    --naif efendi*
    --alhazen*
    --mcarynk*
    --kitapayraciolmayanadam*
    --ferideninkalbi*
    --benmorseverim
    --yeni1hayat
    --opethian
    --dene yanil
    --duf duf
    --gngrd
    --nurawenda
    --benmorseverim
    --manaci
    --aspirinosman
    --kamikame
    --horizon17
    --protestan imam
    --nami
    --uvercinka
    --bir deli
    --extracts and licences
    --muchmorelitizm
    --carborundum
    --iynco
    --uzak hikaye
    --alper kamu
    --yağmur kurusu
    --rosa
    --harpygibi
    --isiltan gozkaması
    --mitoz mayoz
    --psychologist
    --kubrick
    --rayk
    --oz
    --lily de seitas
    --bayankahkaha
    selamlar herkese
    listeyi düzenlenmiş bi halde yeniden yayınlamak istedim. bu ay öneri yapacak olan arkadaşlarımdan ikisi henüz dönüş yapmadılar. @higginbottom ve @cafune. bunun üzerine *lı gördüğünüz arkadaşlarımın hepsine öneride bulunmaları için mesaj attım. yarın akşama kadar onlardan da cevap gelmezse öneri haklarını kullanmış sayılacaklar ve alt sıradaki youserlara ulaşmaya çalışacağım.umarım artık 3 kitap seçebiliriz ve anket oluşur. bu arada listede ismini görmeyen arkadaşlarım bana ulaşabilirler, listeye eklerim.
    ayrıca facebook ve vatzap grupları da aktif durumdadır efendim. buyurabilirsiniz.
    sevgiler.
  6. aranıza tazecik, körpecik yeni katılmış bir kitapsever(klişe oldu bu da iyice ama daha farklı nasıl nitelendirebilirim ki?) kitap okumaya gönüllü,hevesli biri olarak bu eşzamanlı pek şahane kitap okumalarına katılmak istiyorum, yalnız olay nasıl işliyor, pratiği nasıl bilmiyorum. bilgilenirsem çok iyi olur.

    ayrıca yukarıda gördüğüm bir eleştiriye hitaben bir şeyler söylemek istiyorum, öncelikle kitap okumak tabiri itibariyle her ne kadar popülaritenin içinde "hava yapma" olarak görünüyor olabilir günümüzde. bana kalsa hava atılacaksa da türlü saçmalıklar yerine bununla olmasına kâfiyim. öte yandan düşünmenin, doğru düşünmenin ilk aşaması okumaktır. ha okumayan insan düşünmez sorgulamaz mı? elbette hayır. yalnız okuyan insanların ufuklarının, düşünce çemberlerinin naçizane daha geniş olduğunu, analitik anlamında daha verimli, soru anlamında da daha seçiçi olduklarını düşünüyorum.

    zira okuyan insan seçtiği kelimelerle, sorduğu sorularla alenen kendini belli edecek vasfa ulaşmış olur. tabii bu süreçte ne okuduğu da önemli. verimli okuma da bu demek zaten.

    sevgiler.
  7. takdir ettiğim ve hakkını vermek istediğim etkinlik.
    üç kitap da elimde bulunmamasına rağmen, bir şekilde bulup okumaya çalışacağım. kütüphanelere giderim, telefonuma indiririm ama bir şekilde illa ki bulurum umarım.
    ayrıca bu üç kitabın aynı ve gayet güzel bi' sayıda oy alması da takdire şayan ve doğanın eşsiz bir mucizesi!
  8. toplam 27 oy alarak ağustos ayının kitabı dinle küçük adam olmuştur. hepinize iyi okumalar.
    dinle küçük adam - 27
    bir çift ayakkbı- - 6
    ibret taşı - 5
  9. selamlarrr
    Eylül ayını baş döndürücü bir kahvaltıyla geçirdikten sonra sıra geldi Ekim ayının kitabını belirlemeye. Ekim ayının ilk günü saat 00.00'da sona erecek anketimiz. işte birbirinden güzel önerilerimiz.


    Murat Uyurkulak - Har (@birgaripcindi)

    Haruki Murakami - İmkansızın Şarkısı (@uvercinka)

    Ursulu K. Le Guin - Mülksüzler (@kamikame)
  10. ay sonunda mülksüzler kitabına en az 17 yorum bekledigim etkinliktir!

    olm okuyosunuz okuyosunuz da kendi aranızda mı tartışıyosunuz? yazsanıza yorumlarınızı biz de faydalanalım.