1. şimdi bunun olayı nedir?
    bir kitap belirliyoruz ve herkes aynı kitabı okuyor ok, orada mutabıkız ancak sonra? mesela ayrıca bir başlık açıp kitabı tartışabiliyoruz mu? oturup çay kahve içerken sohbet eder gibi. veya, topluca bir chat sitesinde bir odadaymış gibi-eskiler bilir mirc gibi- toplu sohbet edebiliyoruz mu?

    böyle olsa daha hoş olmaz mı? hem sosyolocik ve psikolocik kitaplar olmadı felsefik kitaplar ağırlık kazanır. ha? ne dersiniz?
    lsd
  2. gördüğüm kadarıyla seçim konusunda sıkıntılar yaşayan bir grup. elbette bunun oylama ile olması an öantıklısı ama nasıl desem, sanki kitapların bir sıraya göre belirlenmesi gerekiyor.
    nasıl mı?

    benim mantığım şöyle diyor:
    eğer topluca bir kitap belirlenip okunulacak ise o kitabın gelişimsel bir yönünün olması ve orasından tutulması gerekir. yani gruptaki kişilerin belirlenmiş kitaplardan hangisini en çok beğendiği üzerine gidilip bundan sonra kitap seçimleri o şekilde yapılabilir. yahut 2/3 alan belirlenip sırası ile sıkılma olmadan okunmaya devam edilebilir. ancak gördüğüm kadarı ile edebiyat, felsefe, sosyoloji, öykü, siyaset, yeraltı.. gibi dörtten fazla tür seçilmiş ve seçilmeye devam edecek gibi.

    siyaset felsefesi, sosyoloji ve öykü üzerine uzmanlaşılmasından yana oy kullanıyorum.
    lsd