1. pek çok zaman kaliteyi ve yazı içeriklerini kısıtladığı düşünülse de, karma/puan/achivement tarzı sistemler kullanıcıları daha çok ve daha iyi yazmaya da teşvik eder.

    söz gelimi sinema, tiyatro, müzik, kitap gibi farklı alanlara farklı katkılarda bulundukça belli sıfatlara ulaşılması içerik olarak zenginleşmeye ihtiyaç duyulan zamanlarda kamçılayıcı olabilir.

    oyun mu oynuyoruz la burada derseniz de haksız olmazsınız ama iyidir bu tarz puan sistemleri.
  2. o kadar kafaya takmayın. olursa olur, olmayacağı varsa olmaz.
  3. şu orijinal dil konusunda iki laf da ben edeyim: - film başlıklarının neden orijinal dilde açılması gerektiği ile ilgili gerekçeleri collond de deu çok güzel bir şekilde açıklamış. kendisine bu konuda aynen katılıyorum. - ancak kitap başlıklarının türkçe açılabilmesi ile ilgili yargılarına da bir o kadar karşıyım. çünkü maalesef ülkemizde tercüme işi profesyonelce değil ticari ya da siyasi kaygılarla yapılıyor. bizim millet şekilciliğe önem verdiği için, kitap isimlerini çevirirken orijinaliteye değil albenili olmasına dikkat ediliyor. özellikle altmışlı- yetmişli yılların çevirileri böyledir. okuru cezbetmeye yöneliktir. mesela en bilinen örnekleri - pride and prijudice, : jane austenin bu romanının dilimizde birçok farklı çevirisi mevcut. orijinali gurur ve önyargıdır. ama aşk ve gurur olarak çevrilir genellikle. hatta film uyarlamasını bile bu isimle çevirdiler. ama milli eğitim bakanlığı orijinal ismiyle çevirdi. - the catcher in the rye : önce can yayınları gönülçelen olarak çevirdi ve bu isim bayağı tutmuş olmalı ki teoman şarkı bile yaptı. daha sonra yapı kredi yayınları çavdar tarlasında çocuklar olarak çevirdi. ikisi de orijinaline sadık değil. yarın öbür gün bir başka yayınevi orijinal dilde çevirecektir. peki o zaman bu kitaplar hangi başlıkta açılacak? her yeni farklı isimle olan çeviride, eskilerinden bihaber kişiler gelip burada başlık açmayacak mı? elbette açacak. peki bu karmaşıklığa yol açmaz mı?
  4. # başlık açarken kaydet özelliği
    # başlık açarken ön izleme özelliği
    # en önemlisi resmin boyutunu beğnmediysen başta uyar abi. kolon kolon yazı yazdım. yolla dedim. resmin büyük diye başka sayfaya yönlendirdi. bütün yazılarım uçtu gitti. halbuki aşk ile şevk ile yazmıştım ben o başlığı.
    # hatta itü sözlükte yazdıkça kaydeden bir olay vardı. o olay olursa çok süper olur.
    # kanallar arası geçişte sadece sol frame'in değişmesi güzel. aynı şekilde sol frame'den bir başlığa tıkladığımızda frame'in sabit kalıp sadece içerik bölgesinin değişmesi daha hoş olurdu.

    şimdilik bu kadar^:swh^
    queen
  5. dünün veya haftanın en beğenilenlerine girmek istiyorsanız mutlaka bu başlığa bir şeyler yazın :)

    dünün en beğenilmeyenlerinden gelen düzeltme: tam olarak öyle olmuyormuş o, düzgün tavsiyelerde bulunun.
  6. birkaç gündür yazılarda bir iç içe geçme durumu söz konusu şekil 1a'daki gibi. sayfayı yenileyince düzelse de haberiniz olsun dedim.
  7. sol frame'in iyiden iyiye soundcloud youtube karışımı bir yere dönüştüğü aşikar. bir kaç gündür aktif olarak yazmıyorum sıkılmış durumdayım. daha kontrollü gidebilir başlıklar.

    gündem'den bir şey yok, burası ekşideki trollere ve ikinci cümlesinde küfür basan insanlara rastgelmemek için bir alternatif diye hayal etmiştim. gündemin tartışılmadığı, insanların fikir alışverişinde bulunmadığı,hangi kitap hakkında ne biliyorsa şekil olsun diye yorum yaptığı ya da orson welles çok iyi abi ya muhabbeti döndüren boş cihangir bebesi mekanına dönüşmeye başlamasa bence daha güzel olabilir.

    he ama yok, sen konsepti anlayamamışsın birader, gayet de öyle bir yere dönüşmek istiyoruz biz diyorsanız o zaman başka.

    ya da gündemi ekşide tartışıp, buraya gelip hiç bir şey olmamış gibi francis ford coppola ye aha diye entry girmemi istiyorsanız haberiniz olsun, zaten öyle yapıyorum. yok mu buna bi çare moderasyon.
  8. kültür ağında sanatçı diye de bir kanal olmalı. mesela marcel duchamp'ı tanıtıcı bir entry girmek istiyorum ama hangi kanala gireceğim? diyeceksin ki kişi kanalına girebilirsin, öyleyse yazarları da kişi kanalına girelim, onlar için ayrı bir kanal olmasın. bu ayrımcılığa artık bir dur dememiz gerekiyor. daha demokratik bir youreads istiyoruz :)
    hubot
  9. kanalların yanında yeni açılmış başlık sayısı yazıyor. eğer bu başlıklara gündemden girildiyse şu sayı kalksın. şuan çok fazla başlık açılmıyor, düzenli takip edersen zaten çoğu başlığı gündemden takip edebiliyorsun. bir süre sonra o sayılar beni uyuz ediyor tek tek bütün kanallara tıklıyorum. sadece ben mi rahatsız oluyorum bundan.
  10. yazılım, programlama işlerinden pek anlamam. belki yapması çok zor veya külfetlidir bilmiyorum ama yine de yazayım dedim. cep telefonu veya tablette yıldızlı bakınız otomatik gözükse tadından yenmez. bu şekilde tıkla, geri dön hem zaman hem de kota kaybı oluyor.^:bahsettiğim sistem ekşi'de var mesela^
    mnb