1. katıldığım yarışlardan ve hava gösterilerinden hatıra olarak aldığım şapkalar.
  2. tiyatro metnleri textler ihtiyacı olanlar özelden belirtirse yollayada bilirim pdf olarak.
  3. garip gelebilir belki ama, bıçak koleksiyonum var. bu platforma, pul, kitap, gazete, dergi, film, flar gidiyor ama bıçak absürd durdu biraz...
    pirus
  4. bjk logolu çakmak koleksiyonum vardı benim de. vardı diyorum zira hepsini dağıttım. ama yanlış anlaşılmasın, iyilik sever bir insan olduğumdan dağıtmadım onları. sadece fazla uzatmamak lazım böyle şeyleri, gerektiğinde kopabilmek lazım.

    koleksiyon oluşturmak vesaire, böyle alışkanlıklar benim için bir mola. mesela bjk'yi tutarım ben. ama fanatik olduğumdan değil. sadece rahatlamak için yapıyorum bunu. ön yargı oluşturmak için, diğer takımları ötekileştirip sanal bir aidiyet oluşturmak için. zaten bütün aidiyetler sanal, kurgu, dekor değil midir?

    koleksiyonlar, takım tutmalar, sınıfsal çatışmalar, dini ve milli ayrımlar, pazartesinden nefret edip cuma akşamını yüceltmeler, yaz aylarını anlamsız bulup kış aylarına bayılmalar, edebiyat yapacağım diye sabah saatlerini itin götüne sokup gece kendi gerçekliğini bulmalar vesaire...

    aslında sandığımızdan çok koleksiyonumuz var.

    olması da mantıklı olmasa bile makuldür. hepimiz insanız ne de olsa, yaşamak için zavallılaşmaya ihtiyacımız var. ama önemli olan gerektiği zaman aidiyet hissettiğimiz zamanlardan, mekanlardan, fikirlerden, eşyalardan, insanlardan kopabilmek için gereken iradeyi koruyabilmek.
  5. icraya verilmiş borçlarımın üzerinde gelen posta pulları. bakalım daha ne kadar batabileceğim.
  6. kar küresi ve ayraç koleksiyonum var :)
  7. kutu oyunları koleksiyonu... alıp oynayabiliyosun falan daha eğlenceli
  8. gitmiş olduğum maç, konser, tiyatro biletleri.
  9. banknot ve madeni paralar, henüz istediğim sayıya ulaşmamış olsa da kullanışlı ve fonksiyonel çakılar, stop motion doğa videoları.