1. evde uyanik biri varsa uyuyamamak.
  2. renklerinin uyumlu olmadığını düşündüğüm yiyecekleri bir arada tüketmem
    örneğin, yeşil ve kırmızı çok uyumsuz iki renk bence. ve marul salatasına domates doğrandığında asla yemiyorum. zaten tadı da berbat oluyor.
  3. elimde olmadan çok fazla yani diyorum. biliyorum insanı kalitesiz gösteriyor. cümlelerin sonunda yani!
  4. bu eylemi ben gerçekleştirmiyorum, tanıdığım garip bir insanın huyu. yine de paylaşmak isterim.

    bu garip arkadaş odasından çıkmadan önce 17 kez odanın ışığını kapatıp açıyor yoksa kötü bir şey olacağını düşünüyor.

    aynı arkadaş arabanın bagajını da 3 kez açıp kapatmadan arabanın yanından ayrılamıyordu.

    yine aynı arkadaş 2013 ygs-lys sınavlarında bir matematik sorusunda doğru cevabı bulmasına rağmen 5 seçenekten sadece biri asal sayı barındırdığı için onu işaretlemiştir.

    garip arkadaşlarım var, çok garip...
  5. yemek yerken simetri gözetirim. şöyle ki: mesela bir dilim kek yiyorum birazını böldüm yedim düzgün koparamadım kalan parça eğik oldu o düzgün olana kadar bölüp yerim. bazen yemek istemiyor olsam da sırf bu yüzden o eğriliği yok etmek için yemek yiyorum.
  6. çok eskiden, yani çocukken hareket halinde olan araç, vasıta vb. üzerinden atlamaktı. çocukluğumda bu hevesim başıma çok iş açmıştır. kollarım, dizlerim hep yara içindeydi. iki kez ortalama bir hızda seyreden motosiklet üzerinden atlamıştım. motosikleti kullanan akrabam bu huyumun farkına varınca artık benimle bir yere gitmekten çekinir olmuştu.

    yıllar sonra benim kullanmış olduğum motosiklete binmek zorunda kalınca, "o kadar da değil artık" diyerek yusuf ben ve o heyecanlı bir yolculuk geçirmiştik.

    huy mu desem tam da kestiremedim ama garip bir alışkanlıktı. şimdiler de kalmadı söndü gitti o istek. ara sıra hokkabaz filminde iskender'in babasının hareket halinde olan karavanadan atlayışı aklıma gelir, içim kıpır kıpır olur. ^:anlayamazsınız ^ ^:swh^
  7. bitirdigim herhangi bi sise icecegin uzerindeki etiketini yirtmadan cikartmaya calismak ve icecek bittiginde kagidi icine atmak. son donemde meyveli sodalarda cok yapmaya basladim, sise bitmeden kagit cikacak abi.
  8. herşeyi kafaya takıyorum ya mesela biri bana adres soruyor tarif ediyorum sonra adam acaba gidip buldu mu yoksa yanlış anladı da bana sövüyor muü diye düşünüyorum.
  9. şehir içi otobüs yolculuklarında yoldaki plakalarını görebildiğim diğer araçların plakalarındaki rakamlarla kendi içlerinde matematiksel işlemler yaparım. gerçi otobüse binme sıklığım artık senede 1-2. bazı yılları tamamen boş geçiyorum.yapardım demem daha doğru olur.
  10. küfür yasaktı galiba ama bunu üstü kapalı da olsa yazmam gerek. kuvvetlice hapşırmanın hemen akabinde burundan bir sesle "hay amk" demek.