1. hiperaktivite bozukluğundan değilse de dikkat eksikliği olması muhtemeldir. tabii bu noktada iki akıllıca laf eden çocuğu zeki kategorisine koymadığımızı varsayıyoruz. bir de çocuğun ödevin haklılığını anlaması gerekiyor, mesela konuyu öğrendiği derste ve ondan sonraki tüm derslerde patır patır başarı sağlayan bir çocuğun kapasitesini gerçekten zorlamazsanız kendiliğinden çalışmayı öğrenemeyecektir. yeterince yıl buna alıştırırsanız sonunda onu motive eden şeyler kaybolursa karşınızda çalışmayı sevmeyen, zeki, fakat yeni şeyleri öğrenmeye meraksız, üstüne üstlük mücadeleye de alışmamış bir birey bulursunuz.

    veya bunların üstüne bir de dikkat eksikliği vardır. yoksa da başlar zaten.
  2. daha çok çalışıp doktor olabilirdin. bilmem neredeki aile sağlığı merkezinde davaroların sırtını dinlemek de vardı bu hayatta.
    abi
  3. zeki değil ama çalışıyor denilen adamın tepeleyeceği şahıs. ama ikisi de hem zeki olan hem de çalışan insan kadar iyi değil. sıralama yapılacak olursa
    zeki ama çalışmayan<çalışan ama zeki olmayan< ikisine de sahip muhteşem varlık.
    ayrıca insana sordurtur zekiyse neden çalışmıyor diye.
    (ebeveyn avuntusu, öğrenci gazı, özel okul öğretmeninin maaşı)
    hiciv
  4. öğretmenlerin velilere "çocuğunuz salak" diyemediği için işte n'apssın adam/ kadın diye ürettiği savuşturma cümlesi. bir nev'i masum yalan.
  5. "annem göster ama elletme dedi" cümlesinin içindeki annelerin sığındığı çalışkan çocuk imajını karşı tarafa vermek isteyen bir tufana kapılıp giden kişilerin söylemleri.
  6. amcamın "zeki çocuk çalışması gerektiğini de düşünür" diyerek velileri göt ettiği hadise. katılıyor muyum? hayır tabi ki. milli eğitim müfredatıyla ilgilenmeyen çocukları seviyorum, ama öyle tablet telefon çocuklarını değil
  7. ne zamanki bizim çocuk da gerizekalı ama sürekli çalıştığı için yapıyor diyen bir ebeveyn bulursam işte o zaman ailelerin söylediği bu söze inanırım. böyle tipler vardır ama aileler mal sıpaları için de kullanmaya başlayınca anlamı kalmadı sözün.
    wtf
  8. o zeki ama çalışmıyorlar şimdinin işsizleri olduk
  9. yaş 7 ay ablası, aslında çok zeki. çalışsa yapar
    yaş 9 ay kız sorma saldı kendini.
    yaş 11 oyun oynamasa yapar aslında.
    yaş 13 bak komşunun oğlu/kızı 500 üzerinden 550 yapmış!
    yaş 15 seni yatılı okula vereceğiz.
    yaş 17 gitsen de kurtulsak
    yaş 19 oğlum çok özledik
    yaş 21 üniversitesi bitiyor sonunda oğluşumun/prensesimin
    yaş 23 iş bulda evlen artık, nereye kadar besleyeceğiz seni!
    yaş 25 bula bula bu meymenetsizi mi buldun
    yaş 27 torun istiyoruz!
    yaş 29 bayramlarda neden bize gelmiyorsunuz! (hakli)
    yaş 29~50 nadir ama uzun sohbetler

    ebeveynler vefat edince, vicdan azabı... aslında hep çabaladılar ama yanlış bir yol izlediler, annelerimizin babalarımızın kıymetini bilin... dışarıdaki arkadaşın seni uyduruk sebeplerden dolayı bir daha görmez, ama annen baban sen ileride rahat edesin diye çalışır.
  10. 18 aylık öğretmenlik hayatımda maalesef doğru olduğunu görüp üzüldüğüm üzüldüğüm tespit.