1. ilkokuldayken veliler toplantıya gelirdi. kapıdan dinlerdik öğretmen kimi şikayet edicek diye. çok yaramaz bir çocuk vardı sınıfta. silgi kullanmaz tükürükle silerdi, sıraya çıkıp kendini yere atardı. öğretmen hep onu şikayet ederdi tabi derslerinin de kötü olduğunu belirterek. hiç unutmuyorum annesi sürekli zeki ama bizimkisi çalışmıyor, anca kafası haylazlığa çalışsın diyip hehehehehe şeklinde gülerdi.... çocuğunun yaptıklarına kılıf bulma şekli olarak bunu seçmiş habire yapıştırırdı.
    tabi gerçekten zeki ama çalışmayanlar da vardır ama ben pek rastlamadım.
  2. insanların bir açığı kapatmak için kullanabildiği gibi farklı açıdan da değerlendirilmesi gereken önerme .
    evet anne-baba çocuğu için bunu kullanabilir. evlat sonuçta. bizim kültürümüzde aksini söylemek zor.
    ancak , şöyle bir durum var :
    eğitim sistemiz çok muhteşem . benim görüşüme göre : genel anlamda ezbere dayalı bir sistem söz konusu. öğretmek,eğitmek,muhakeme etme becerisi kazandırmak yerine bolca ezber yaptırıyoruz. sonunda zeka,değerlendirme-kavrama gücü'nün çok önemli olmadığı ama saatlerce ezber yapıp binlerce benzer soru çözülerek başarılı olunabilecek bir sistem ortaya çıkıyor.ispatı için bkz.pisa sınavı.

    yine benim görüşüm. bu sistemde zeki olmanız yetmez. çok çalışıp ezber yapmalısınız. aksi halde başarı zor. dahası zeka seviyesi gerçekten yüksek çocukların bu hır-gür içinde öğütülüp gitme ihtimali de söz konusu.

    diyelim çocuk o kadar da zeki değil . herkes üstün zekalı olacak değil. ama biz ne yapıyoruz. hepsini koyuyoruz bir çuvala hurra üniversite sınavına . neyse konu uzar gider. özetle ve yazık ki, mesele evladını şahin gören kuzgundan çok derin ve teferruatlı .
  3. aynı laptop'um..
  4. amcamın oğlunu tarif eder ifade.

    atom fiziğini de profesörlüğünü de yaladı yuttu herif.

    7/24 lol oynuyor. daha iki satır ders çalıştığını gören yok.

    yapıyor ama çalışmıyor.

    tü tü maşallah.
    yalan
  5. hakkımda belki de en çok duyduğum yorumlardan biridir bu. zeki olsam bunu kullanırdım diye düşünüyorum. zeki ama çalışmıyor diye bir şey mümkün değildir.
  6. zeki olmak başka aptal olmak başka. bir insan zeki olduğu halde aptalsa pekala işine gücüne özen göstermeyebilir. bu da onu zeki ama çalışmıyor durumuna uygun hale getirir. aslında bu tür tezatlar hayatın içinde var. mesela

    (bkz: çalıyor ama çalışıyor)

    buradaki aktif mekanizma ise hizmetten anlamak - şerefsiz olmak mekanizmasıdır.
  7. benim için söylenmiş sözdür. hayatım boyunca rüm dersleri sınıfta kavrayıp eve gidince çalışmayan bir tiptim. bu nedenle sınavlarda falan başarılı olsam da çalışmıyordum.
  8. kucukken ben çalışan tayfadandim arkadaşların velileri hep bu argümanla yanımda belirirdi içimden vay keriz vay der gülerdim.