• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.50)
once upon a time
pamuk prenses, uyuyan güzel ve daha bunlara benzer birçok masalları eskiden bugünümüze severek okuyanlar ve çizgi dizilerini takip edenler adına bunların hepsini içinde barındıran bir dizi olma özelliği taşıyan, aksiyon, dram, gizem, macera, romantik, tarih gibi birçok türe sahip olan fantastik dizidir.
once upon a time dizinsin konusundan biraz bahsetmek gerekirse; küçük bir bebekken ailesi tarafından terk edilen ve kendisi de yıllar önce küçük oğlunu terk eden emma’nın hayatı 28 yaşında, yıllar sonra ortaya çıkan ve 10 yaşında olan oğlunun onu bulması ile tamamen değişmektedir. emma’nın oğlu olan henry aslında bütün gerçekleri bilir ve bu gerçekleri emma’ya anlatmaya çalışır. henry annesine onun pamuk prenses ve prensin kızları olduğunu, anne ve babasının onu cadının lanetinden ve kötülüğünden korumak amaçlı masallar diyarından göndermeleri gerektiğini anlatınca, emma onun sorunlu bir çocuk olduğunu düşünür ve onu yaşadığı yere götürür.
  1. bu haftaki bölümün en dikkat çekeni zelenaydı.

    s05 ep 16

    !---- spoiler ----!

    ben bu zelena'yı çok seviyorum. kadın kimsesiz büyümüş, regina hem annesi hem babasıyla birlikte büyümüş kendiside bir zamanlar evil queen olmasına rağmen kızkardeşine çok zalim davranıyor. senin yüzünden snow white la charming 28 yıl kavuşamadı, kızlarından ayırdın insanları, herkes seni affetti. zelenaya gelince herkes kızgın nedense.kadın kendi çocuğunu göremiyor resmen. bebeğinden ayrılık sahnesi çok üzdü beni.
    hades'in de pat diye aşık olması çok abartıydı ama güzel bağlamışlar yalnız büyük dorothy'nin yüzünde garip bir ifade vardı. bu kız zelena'nın kızı değilse ben bir şey bilmiyorum. time travel yapıp geldiğini düşünmekteyim. annesini tanımaya çalışıyor olabilir. zaten baby hood'a isim vermemelerinden belli. bakalım herşeyi herkesi birbirine bağlamada baya iyiler senaristler. ilerleyen bölümleri merak ediyorum. dizi ilginç bir hal aldı. sezon sonu hadesle takım olup zeus'a kafa tutmaya gidecekler diye tahmin ediyorum.

    bu dizideki kötülerinde ayrı bir sempatikliği var. rumple'a bile kızamıyorum artık. adam kendince haklı. yalnız milah'ı öldürmeyecekti.

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder