1. sağlıklı beslenmek insanların pek işine gelen bir durum değil. merak etmeyin, yemek sektörü de bunun farkında. zorluklarına gelecek olursak;

    ** sağlıklı olacağını düşündüğümüz yiyecekler öyle elimizin altında kolayca bulunmaz. olanlar da ticari işletmelerin aşırı karları altında raflarda boy gösterir.

    ** zaman ayırmanız gerekir. büyük kentlerde yaşayanlar için zaman büyük kayıp ve yine en değerli kavramdır. dondurucudan çıkartıp ısıtmak mı yoksa hazır söylemek mi arasında gidip gelen bir aklın, açlıkla olan mücadelesi söz konusudur.

    ** çeşitlerin çok fazla olması ve iştah açıcılığın üst seviyelerde yer alması. avmler, buradaki yemek yerleri, hiper marketlerde bile artık gördüğümüz yemek mekanları.. her biri göz ile temastan sonra direk mide ile savaşa haline geçmemize sebep oluyor. iş çıkışı direnmek mesele.

    ** öğle yemekleri kabusu. pek çokları bu konudan muzdarip biliyorum. ya çok yemek seçilir ya da gelen yemek sevilmez, damağa hitap etmez. peki buna rağmen kaçınız vazgeçtiniz içinde bulunduğunuz durumdan? ben zorunda olmadıkça dışarıdan yemek söylemeyen biriyim ki öylesine bir yerden dahi söylemiş olsam, sindirim sistemin bundan olumsuz etkileniyor. tüm bu sebeplerden ötürü kendi yemeğimi ve dahi kahvaltımı hazırlar ofisime getiririm. ^:evde yoğurdunu yapan kişiden ne beklersiniz..^


    aklıma gelen bir kaç zorluğu sıralamaya çalıştım. bundan sonrasında sizin karar vermeniz gerekiyor. gerçekten kirli ve hızlı beslenmeye devam mı edeceksiniz yoksa buna karşı mı çıkacaksınız. üstelik biraz internete ayırdığınız vakti ya da diğer anlamsız işler için ayırdığınız zamanı kendiniz için değerlendirmiş olacaksınız fena mı?

mesaj gönder