• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.57)
the broken circle breakdown - felix van groeningen
elise ve didier farklılıklarına rağmen ilk görüşte birbirlerine aşık olurlar. birbirlerini hayranlıkla dinlemektedirler. didier romantik bir ateist, elise ile gerçek bir dindardır. ne zaman ki kızları ciddi bir hastalığa yakalanır, o zaman aşklarını yargılamaya başlarlar.
  1. öyle veya böyle yaşamaya, mutlu bir hayat sürmeye çalışan insanların küçük hayatlarındaki acı sürprizlere karşı mücadelelerinin konu alındığı başrollerini veerle baetens ile johan heldenbergh'in paylaştığı (yan roldeki tatlı ufaklık nell cattrysse de umarım çok büyük oyuncu olur) yönetmenliğini ise felix van groeningen'in yaptığı 2012 seneli film.

    genelde folk, country özelde ise bluegrass sevenlerin soundtrack'ini kaçırmaması gereken bir film aynı zamanda.

    !---- spoiler ----!

    beni gözyaşlarına boğan husus ufaklığın ölümü olmadı. anne babası çocuklarını iyi yetiştirmek hastalık sonrasındaysa hayatta tutmak için ellerinden geleni yaptılar. esas üzüldüğüm nokta çocuklarının ölümü sonrasında birbirlerine iyi gelebilecek tek şey yine birbirleri ve onları bağlayan sevgileri iken acıyla baş edememeleri oldu.

    beni en çok etkileyen sahne ise din vb. hayalet hikayelerine prim vermeyen babanın, kızına yıldızların yaydığı ışınları bilimsel bir dille anlatırken, çocuğunun ölüme bir adım uzaklıkta olduğunu hatırlayıp, bilimsel açıklamayı bir kenara bırakıp sulandırması oldu.

    !---- spoiler ----!
    pinot

mesaj gönder