• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.74)
penny dreadful
Edebiyatın ünlü ve korkutucu karakterlerinin bir araya geliyor. Dr. Frankenstien ve canavarları, Dorian Gray ve Dracula'nın romanındaki ikonik karakterleri de dahil olmak üzere Viktorya Londra'sında yer alacaklar. Kısacası bizleri korku dolu dakikalar beliyor olacak.

kaynak: http://www.sinemalar.com/
  1. 3. sezon 1. bölüm
    !---- spoiler ----!

    beklentilerimi karşılamıştır. vanessa'nın ve diğer karakterlerin psikolojik çöküşünü çok güzel işlemişler. diğer dizilerde karakterler olayları mucizevi bir şekilde çok kolay atlatırken, penny dreadful da insan doğası çok daha iyi yansıtıyor.

    özellikle dr. jekyll'i çok beğendim. frankenstein'ın asıl istediğini hepimiz biliyorduk ama göz önüne çıkarmaları güzel olmuş. lily'den kolay kolay vazgeçemeyeceğini gördük. gerçi ben lily'nin geri dönülemez bir noktada olduğunu ve saf kötü olduğunu düşünmekteyim. fakat john clare gibi geçmişini hatırlayıp ethan'ı görmek isterse belki onunda yardımıyla düzelir. ama çok düşük bir ihtimal.

    john clare'i baya seviyorum. insan diye geçinenlerden daha insan. bakalım ailesini ne zaman bulucak. trailer'da bir kadınla sevişiyorlardı. acaba eski karısı mı? ben ilk vanessa sanıp şoka girdim.

    ethan'ın babasınıda sonunda görücez inşallah. yalnız o malcolm'u kurtaran ve ben ethan'ın babası sayılırım diyen amcayı da merak etmedim değil.

    yeter artık şu dracula'yı bir görelim. vampir teması biraz sıktı beni. ilk sezonda vampirlerle uğraştılar zaten. o kansız insanlar çok vampir duruyo ama farklı bir şey çıkarlarsa mutlu olacağım.
    lily ve dorian ne alemde? özledim onlarıda azcık görseydik iyiydi.
    !---- spoiler ----!

    ingiliz edebiyatı göndermelerine bayılıyorum. çok insan izleyipte dillere düşmesin. spoilersız rahat rahat devam edelim.

mesaj gönder