• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.78)
der himmel über berlin - wim wenders
arzunun kanatları, savaş sonrası dönemin ve modernizm atmosferinin karıştığı berlin'de gezmekte olan iki meleğin öyküsünü anlatır. utanç duvarıyla ikiye bölünen berlin şehrinde insanları gözlemleyen damiel ve cassiel isimli iki melek insanlara görünmeseler de tüm yalnız ve depresif ruhlara yardım etmektedir. şehrin yaşadığı yıkımın ve tarihin yakın tanıkları olan melekler, insanların üzücü düşüncelerini duydukça onları rahatlatmaya çalışmaktadır. damiel ve cassiel insanlara görünmez olsa da sadece çok iyi kalpli bazı çocuklara görünebilmektedir. bir gün damiel, güzeller güzeli bir artist olan marion'a aşık olur ve hayatı tecrübe edebilmek için insan formuna dönüşebilmeyi dilemeye başlar.
  1. (bkz: youreads sinema grubu) sayesinde izlediğim film. gerçekten etkileyici bir film olmasının yanı sıra izlerken yer yer hüzünleniyorsunuz yer yer içiniz garip bir umutla, mutlulukla doluyor. en azından bana böyle hisler yaşattı :). gerçekten diyaloglar, monologlar, çekimler, siyah-beyazdan renkli sahnelere geçiş, müzikler, nick cave hepsi harika.
    bir sahnede nick cave konserindesiniz başka bir sahnede oğlunuzun rock'n roll dinlemesinden rahatsız ona daha yeni gitar almışken birde şimdi bateri istemesinin israf olduğunu düşünen eski kafalı bir babasınız.
    birde bruno ganz'i en son downfall'da hitler olarak izlemiştim bu filmde melek olarak izlemek garip geldi :).

    !---- spoiler ----!

    türk kadının çamaşırhanede içinden geçenler tam bir anadolu kadını düşünceleri:
    kocam gelecek.kocam gelmeden yemeği yapmam lazım.

    ayrıca yukarda yazılmış ama yazmadan edemeyeceğim.

    zaman her yarayı iyileştirir. ya zamanın kendisi bir hastalıksa?

    !---- spoiler ----!
    vagus

mesaj gönder